Aktuality - archiv 19.11.2009

Do Rimavskej Soboty aj nádejný Štefánik

Po skončení jesennej časti súťaže starších dorastencov dostali piati mladí z úspešnej devätnástky príležitosť pozrieť sa do kabíny prvého mužstva.

Po skončení jesennej časti aktuálnej sezóny najvyššej súťaže starších dorastencov dostali piati mladí z úspešnej devätnástky príležitosť pozrieť sa do kabíny prvého mužstva. Dvojica Samuel Štefánik a Ivan Hladík sa pripravovali s prvým tímom aj pred sobotňajším ligovým stretnutím v Rimavskej Sobote. Tréneri testujú počas ostrej prípravy ich schopnosti adaptácie na seniorský futbal.

Dočká sa Štefánik premiéry ešte na jeseň?

Kreatívny stredopoliar Samuel Štefánik je jedným z lídrov výberu do 19 rokov. Tréneri A-mužstva si jeho schopnosti všimli už dávnejšie a počas zápasu na ihrisku Púchova sa po prvý raz ocitol na súpiske pre zápas druhej najvyššej súťaže. Samozrejme, že mu k tomu pomohla aj zdravotná situácia v kádri prvého mužstva.

„Už predtým som odohral prípravný zápas proti reprezentačnej dvadsaťjednotke,“ spomína na druhopolčasovú premiéru v drese prvého mužstva čerstvo plnoletý Štefánik a priznáva: „Nemohol som si zvyknúť na seniorský futbal. Hra je celkom odlišná ako v doraste.“

Talentovaný záložník sa pred víkendovým súbojom na Gemeri dozvedel, že opäť pocestuje s „áčkom“. „Tréner mi dokonca naznačil, že by som mohol nastúpiť ako striedajúci hráč. Už pozvánka na tréningy s mužmi ma potešila. Štart v I. lige by bol niečím navyše. Zatiaľ nie som nervózny a spávam dobre. Uvidíme aká bude piatková noc,“ komentoval Štefánik snažiaci sa skromne prehliadať všetky narážky na svoj nesporný talent.

Pripomína nám Škrteľa, hovoria o Hladíkovi

Len sedemnásťročný odchovanec myjavského futbalu Ivan Hladík pripomína realizačnému tímu AS niekdajšiu oporu mužstva Martina Škrteľa. „Viem, že mám k nemu ešte veľmi ďaleko. Je však mojím vzorom,“ prezrádza mladý vytiahnutý stopér.

Do seniorskej kabíny sa dostal vôbec po prvý raz. „Celkom dobre to znášam. Snažím sa hrať to isté ako v doraste. Tvrdo a nekompromisne. Aj na tréningu. Musím tvrdo pracovať a uvidíme kam sa až dostanem,“ prezradil mladík a dodal: „Pred sezónou som vedel, že budem bojovať o miesto v staršom doraste. O áčku sa mi ani nesnívalo.“

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa