Aktuality - archiv 15.1.2010

E-skupinou Tipsport ligy sme prešli bez straty bodu

FK Senica – AS Trenčín 1:2 (1:0).

Trenčianska víťazná šnúra v zimnom období prípravy pokračuje. Po Petržalke a Jihlave ostal na štíte AS aj FK Senica. Trenčania prešli skupinovou fázou Tipsport ligy bez straty bodu s aktívnym skóre 11:4. Podobne ako v predchádzajúcich dueloch dali tréneri Adrián Guľa a Roman Hodál viacerým hráčom voľno. Na súpisku sa tentoraz nevpratali Kleščík, Godál, Depetris, Salinas ani Štefánik. Naopak, prvé okamihy v červeno-bielom drese absolvoval Michal Sedláček, ktorý je v AS na krátkodobej skúške z Trenčianskych Stankoviec.

V úvode duelu vystrkoval rožky Seničan Podaný. Z vnútra šestnástky pálil z uhla tesne vedľa. V 11. min fauloval Olej v pokutovom území prenikajúceho Vrťa. Rozhodca Šuniar nezaváhal a odpískal jedenástku. Pavlovič ju, podobne ako v predchádzajúcom zápase s Petržalkou, premenil – 1:0. V 15. min sa v blízkosti brankára Kamescha dobre zorientoval Mazán, šancu ale nepremenil. V 25. min sa odhodlal k prudkej strele z 20 m Gergel, lopta putovala tesne nad bránu. Po polhodine hry poslal Gajdošík nebezpečný center do Volešákovej šestnástky, Števkov teč ale bránu nenašiel. V 34. min mal bývalý mládežnícky reprezentant opäť na hlave gól, ale do siete neumiestnil ani Vrťovu prihrávku. Potom sa na chvíľu rozhorelo na polovici FK. Bizub ponúkol dobrý center Adimu, jeho hlavičku brankár vytlačil na roh. Loptu si k žlto-červenej vlajke postavil Hlohovský. Neprehľadnú situáciu napokon lepšie zvládla Senica - jej obrancovia nebezpečie zažehnali.

Po zmene strán ostali na lavičke Bizub a Adi. Na ich miesta vybehli Holúbek a Kubík. Práve rýchly ľavonohý útočník spôsobil defenzíve Záhorákov nejeden problém. Z druhého dejstva neubehla ani minúta, keď Kubík zaúradoval prvýkrát. Pri autovej čiare sa elegantne zbavil dvojice v modrých dresoch, loptu adresoval do šestnástky Mazánovi a ten pohodlne vyrovnal na 1:1. V 56. min naservíroval Kante loptu Vrťovi, voľný hráč FK trafil nad bránu. V 58. min sa zrodila ďalšia gólová akcia v podaní odchovancov Prievidze. Tentoraz sa do nej zapojil Hlohovský. Jeho pas našiel Kubíka a ten s prehľadom otočil vývoj skóre – 1:2. Po hodine hry dal o sebe vedieť Knapp. Dobrá strela letela tesne nad brvno Kameschovej svätyne. V 70. min sa opäť predviedol Hlohovský. Po jeho akcii pretláčali loptu do siete Mišák i Kubík – neúspešne. V 75. min ukázal niečo zo svojho repertoáru Kanté. Strela novej akvizície Senice z uhla stroskotala na reflexívnom zákroku Volešáka. V 81. min zahrával Knapp priamy kop. Prudká bomba zatriasla brvnom svätyne Záhorákov. V závere stretnutia sa snažil o vyrovnanie Vrťo, Volešák jeho dobrú strelu vytlačil na roh. AS Trenčín pokračuje v turnaji Tipsport liga. V stredu popoludní odohrá štvrťfinálový duel v Brne. O súperovi Trenčanov rozhodne žreb.

FK Senica – AS Trenčín 1:2 (1:0)

Góly: 12. Pavlovič (11 m) - 46. Mazán, 58. Kubík

Domáci: Kamesch – Gajdošík, Laurinc (74. Juhász), Homola, Čáp – Kanté, Belák (87. Kitta) – Vrťo, Pavlovič, Podaný – Števko

Hostia: Volešák – Bizub (46. Holúbek), Ševela, Peciar, Olej (57. Valla) – V. Horváth (69. Mišák), Báez (61. Knapp) – Mazán, Gergel, Hlohovský (77. Sedláček) – Adi (46. Kubík)

Autor: ms, foto: Jurovaty
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa