Aktuality - archiv 9.2.2010

Ako trávia futbalisti AS chvíle voľna?

Kubík je náruživým hráčom playstation, Knapp dáva prednosť káve.

Sústredenie v Uherskom Hradišti prebieha vo vysokej intenzite. Tréningové dávky sú naordinované v hustej frekvencii. Hráčom AS preto veľa voľného času neostáva. Napriek tomu si medzi tréningami, alebo po večeri, vždy nájdu chvíľočku na relax a oddych.

Chlapci trávia voľný čas predovšetkým pri počítačoch. „Naša klubová stránka, pokec, kontrola e-mailov, občas icq,“ menuje najčastejšie navštevované adresy Dalibor Rožník. Keď mladý brankár nesedí pri počítači, určite ho nájdete v silnej skupine hráčov playstation. Virtuálne futbalové zápasy sú medzi chlapcami veľkým hitom. „Býva to veľmi vyhecované. Mojim favoritom je Manchester City na čele s Tevézom a Bellamym,“ uviedol jeden z hráčov Filip Hlohovský. „Áno, Filip je v tomto smere skutočný preborník. Vyrovnajú sa mu hádam iba Fero Kubík a Tomáš Olej,“ uznáva kvality spoluhráčov Rožník. „Mojimi obľúbencami sú reprezentanti Talianska a z klubov Chelsea. Zápasy neskutočne prežívame. Keď sa nedarí, občas lieta aj ovládač,“ popisuje rivalitu počas dramatických stretnutí brankár AS.

Hoci patrí Hlohovský medzi najaktívnejších hráčov, v Uherskom Hradišti ho vídať pri monitore a ovládači zriedkavejšie ako obyčajne. „V čase voľna sa zabávam predovšetkým pri angličtine. Už v pondelok po návrate totiž z tohto predmetu maturujem. Som rád, že som na izbe s Borisom Godálom. Jazykovo je na tom oveľa lepšie ako ja. Občas sa mi venuje a pomáha mi pochopiť niektoré veci,“ usmial sa na spolubývajúceho finišujúci študent Osemročného športového gymnázia v Trenčíne.

Okrem hráčov a študentov je v tíme aj takzvaná partia kávičkárov. Velí jej Martin Ševela. „Najčastejšie sedíme s Bélom Horváthom a Lubom Knappom. Po tréningovom výpadku sa k nám pripojil aj uzdravený Peter Čögley. Témy debát sú rôzne. Vždy ale skončíme pri futbale,“ necháva nás nahliadnuť do obsahu kávičkových rozhovorov kapitán AS. Pri debatách pri horúcom voňavom nápoji sa často skloňuje aj téma rodina. „Odlúčenie od najbližších vôbec nevnímam. Veď sme preč iba na pár dní. Keď som bol v Interi, chodili sme aj na dvojtýždňové výjazdy. A čo majú hovoriť Rusi? Tamojšie kluby sa vyberú do Európy niekedy aj na šesť týždňov. Nie, v tomto problém vôbec nevidím,“ ubezpečuje nás okrem Aboraha jediný ženáč v tíme. „Sústredenia majú svoje opodstatnenie. Nie len z pohľadu športovej prípravy. Žijeme tu ako jedna veľká rodina. Tým, že sme spolu 24 hodín, spoznávame aj svoje charakterové črty,“ uzavrel, dopíjajúc presso, Martin Ševela.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa