Zápasy - archiv 12.3.2010

Po dramatickom priebehu potvrdené body z Michaloviec

AS Trenčín - FK Tatran Liptovský Mikuláš 3:2 (1:0).

AS zvládlo prvý domáci zápas jarnej časti sezóny I. ligy, keď zdolalo Liptovský Mikuláš po boji 3:2 (1:0). Potvrdilo tak zisk troch bodov z Michaloviec. Trenčania sa museli vysporiadať s defenzívou súpera, ktorý bránil niekedy aj s piatimi hráčmi v jednej obrannej línii. Po góloch Hlohovského a dvoch zásahoch iba sedemnásťročných Salinasa a Maleca ostávajú tri body napokon pod Čákovým hradom.

Súboj tretieho a štvrtého tímu prvoligovej tabuľky začal obojstranne opatrne. Do prvej gólovej príležitosti sa dostali domáci, keď Ševela v dobrej pozícii hľadal na opačnom konci šestnástky Hlohovského, ale ten v správnom okamihu na strelu zaváhal. Po necelých dvadsiatich minútach hry vybojovali Kubík s Hlohovským na súperovej polovici loptu a druhý menovaný ju po individuálnej akcii poslal strelou okolo súperovho brankára do siete – 1:0. Po polhodine hry si niekoľko šancí vypracovali hosťujúci Liptáci. Sériu nepresných odkopov hráčov AS ale na gól nezužitkovali.

Ani v úvode druhého polčasu si žiaden z tímov nevypracoval gólovú príležitosť. V 54. min však Volešák podbehol priamy kop Vida a lopta sa ako pri biliarde medzi žrďami a chrbtom trenčianskeho brankára dokotúľala za bránkovú čiaru. Už o necelých desať minút dostal loptu medzi dvojicu domácich obrancov Ballúch, ale v páde nezakončil presne. To sa hosťom vypomstilo. Nasledovali silné minúty zverencov trénera Guľu. V 66. min po centri Straku poslal AS po druhý raz do vedenia presnou hlavičkou Salinas. O tri minúty neskôr ten istý hráč unikol, no brankár Šavol mu včasným vybehnutím šancu zmaril. Už o minútu sa po desaťminútovom pobyte na ihrisku zapísal do streleckej listiny len sedemnásťročný Malec, ktorý ťažil z prihrávky Gergela – 3:1. Nasledovala prísna červená karta pre Báeza a šesť minút pred záverečnou minútou riadneho hracieho času znížil z priameho kopu na rozdiel jediného gólu Bella. V posledných minútach stretnutia mohli padnúť góly na oboch stranách, ale skóre stretnutia sa už nezmenilo.

AS Trenčín - FK Tatran Liptovský Mikuláš 3:2 (1:0)

Góly: 19. Hlohovský, 66. Salinas, 70. Malec - 54. Vido, 84. Bella

Žlté karty: 62. Kleščík, 68. Báez - 67. Šupej

Červené karty: 73. Báez (po druhej ŽK)

Domáci: Volešák - Godál, Kleščík, Ševela, Valla (60. Malec) - Báez - Gergel, V. Horváth, Salinas, Hlohovský (85. Štefánik) - F. Kubík (46. P. Straka)

Hostia: Šavol - Kaplaň, Tufegdič, Šupej, Kandera - Bezák, Bella, Pitoňák (59. Danovský), Virgala - Ballúch, Vido

Rozhodovali: Mriglot - Ádám, Slebodník

Divákov: 735

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa