Aktuality - archiv 15.3.2010

Hlohovský verí, že tím máme najlepší

Filip Hlohovský: „Všetci sem prídu brániť. Je jedno či ide o prvý alebo posledný tím.“

Zverenci trénera Adriána Guľu sa po nečakane hladkom víťazstve na ihrisku Michaloviec doma na Sihoti natrápili s nováčikom z Liptovského Mikuláša. Aktuálne piaty tím druhej najvyššej súťaže prehral iba o jediný gól (2:3), keď úspech slávil najmä vďaka pozornej obrane. „Všetci sem prídu brániť. Je jedno či ide o prvý alebo posledný tím. Stále hráme do plných. Niekedy nám padne, do čoho kopneme, inokedy to je tvrdo vydreté. Dôležité sú však jedine tri body,“ vracia sa k víkendovému zápasu Filip Hlohovský.

Stále nádejný zakončovateľ otvoril skóre stretnutia, ale hostia aj vďaka podbehnutiu lopty zo strany brankára Volešáka v druhom polčase vyrovnali a zdalo sa, že získajú pevnú pôdu pod nohami. „Po góle na 1:1 sa akoby zbláznili. Mysleli si, že môžu niečo uhrať a vtedy sme ich dorazili. Škoda iba gólu na 2:3. Nemôžeme faulovať v tak nebezpečnom priestore pred šestnástkou. Súper dal kontaktný gól a bola z to dráma,“ pokračuje člen reprezentačnej dvadsdaťjednotky.

Najdôležitejšou úlohou realizačného tímu pred sobotňajším domácim stretnutím s Dolným Kubínom bude nájsť recept na striktne obrannú hru súperov prichádzajúcich pod Čákov hrad. Tak ako futbalisti z Liptova, aj tí z Oravy prídu pravdepodobne s jediným úmyslom. „Na tréningoch sa tomu venujeme. Veľa sa o tom rozprávame. Niekdy to ide, inokedy nie. Ťažko sa ale hrá, keď na dvadsiatich metroch ideme do desiatich hráčov súpera. Musíme to však zvládať a zbierať body,“ komentoval Hlohovský.

Podľa mladého strelca je najväčším problém tímu uložený v hlavách. „V ničom inom to nebude a my to musíme prekonať. Podľa mňa máme najlepší tím v lige. Musíme sa sústrediť na každú loptu. V Michalovciach to bolo super, no s Liptovským Mikulášom zas akési strnulé. Vedeli sme, že musíme vyhrať, preto to bolo ťažšie,“ priznáva na záver trenčianska „trinástka“.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa