Aktuality - archiv 5.4.2010

Tréner po Púchove vyzdvihol dvojicu obrancov

Peter Kleščík: „Púchov má možno silnú partiu, káder však máme určite lepší my.“

„Rád by som pochválil celé mužstvo. Ak mám ale niekoho vyzdvihnúť, tak Petra Kleščíka a Martina Ševelu,“ znela jedna z odpovedí Adriána Guľu na tlačovej besede po zápase Trenčín – Púchov. Názory spoľahlivých obrancov sme pozbierali krátko po zápase v kabíne spokojného víťaza považského derby.

„Príliš som sa nenabehal. Súper nebol v ofenzíve príliš nebezpečný. Hral iba na jedného útočníka. Toho sme s prehľadom pokrývali,“ rozhovoril sa Martin Ševela, v Zlatých Moravciach pauzujúci pre štyri žlté karty. „Po vynútenej prestávke som sa do základnej zostavy veľmi tešil. Dúfam, že po remíze na ViOne, sme sa opäť naladili na víťaznú strunu,“ pokračoval kapitán dúfajúc v pozitívnu sériu víťazstiev.

Aj keď domáci vyhrali iba najtesnejším rozdielom, ich prevaha bola počas celého zápasu zjavná. „Hrali sme trpezlivo. Hoci sme dlho dobývali územie Púchova bez gólového vyjadrenia, vedeli sme že to príde. Nepanikárili sme. Vytrvalo sme hrali našu hru, čo napokon prinieslo gólové ovocie,“ pochválil disciplínu mužstva jeho kapitán. Potešil ho aj ďalší poznatok. „Je úplne jedno, či nastúpi Marušinec, Čögley alebo ktokoľvek iný. Obrana funguje zakaždým bez problémov. Jednou zo silných stránok tohto mužstva je, že kohokoľvek tréner vytiahne do základu, nikdy sa nestane, že by hráč sklamal,“ poukázal Ševela na schopnosť hráčov s nižším počtov štartov plnohodnotne nahradiť chýbajúcich členov základnej zostavy.

Absolútnu univerzálnosť preukázal v posledných zápasoch Peter Kleščík. Na jar nastúpil už ako pravý, ľavý i stredný obranca. „Je mi úplne jedno, či hrám na kraji alebo v strede,“ neprikladá dôraz tomu, kam ho tréneri zaradia pracovitý hráč. Vždy, keď dostane dôveru realizačného tímu, odmení sa poctivým a bojovným výkonom. Výnimkou nebol ani duel proti Púchovu. „Očakávali sme ťažký zápas. Počítali sme s tým, že prídu predovšetkým s vystuženou obranou. Pripravovali sme sa na prehustený stred. Preto sme sa snažili využívať krídelné priestory. Spolu s Čögleyom sme sa z pozície krajných obrancov snažili podporovať našu ofenzívu. Aj gól padol po akcii pri autovej čiare. Mazán ma vysunul, ja som to dal pod seba Jorgemu, ten to sklepol späť Mazánovi. Nasledovala strela do brvna a Jorgeho dorážka do siete,“ priniesol svoj pohľad na kľúčový okamih stretnutia člen širšieho kádra reprezentácie Slovenska do 21 rokov.

Pri otázke, či Púchovčania napriek prehre stále patria medzi horúcich ašpirantov na postup, sa zamyslel. „Podľa mňa s nimi treba stále počítať, ale už menej ako po jeseni. Možno majú silnú partiu, káder však máme určite lepší my,“ zakončil rozhovor Peter Kleščík.

Autor: ms, foto: peter kapusta
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa