Zápasy - archiv 5.10.2007

Remíza so Žilinou, majstrovi sme vzali dva body

AS Trenčín - MŠK Žilina 2:2 (1:1)

AS Trenčín remizoval na domácom ihrisku s majstrovskou Žilinou 2:2 (1:1), keď tím Roba McDonalda dokázal dvakrát vyrovnať vedenie favorizovaných hostí. Najskôr premenil pokutový kop za faul na Kamenského odchovanec žilinského futbalu Minarčík a v druhom polčase našiel skorú odpoveď na presný zásah ex-Trenčana Štyvara kapitán Horváth.

Trenčania sa poučili z vysokej prehry v úvodnom kole a v domácej odvete nastúpili proti Žiline až s piatimi obrancami. Po opatrnom úvode z oboch strán pohrozili prví hostia. V 14. min sa sám v päťke ocitol Breška, ale jeho strela mierila iba do brvna Hodálovej bránky. Už o dve minúty na to vystrelil spoza šestnástky Breška a lopta od chrbta smoliara Kasálka skončila za bránkovou čiarou - 0:1. Domáci pohrozili vzápätí, keď Jašurek z hranice pokutového územia vystrašil Kuciaka. Po polhodine hry vyhral dôležitý hlavičkový súboj Križko, loptu dôsledne sledoval Kamenský a brankárovi Kuciakovi neostalo nič iné ako Trenčana faulovať. Následný pokutový kop pohodlne premenil Minarčík - 1:1. O pár okamihov neskôr mieril nebezpečne vedľa ľavej žrde Vladavič a na opačnej strane vystrašil priamym kopom z 25 m Kuciaka Horváth. Tesne pred odchodom do šatní si Hodál vychutnal Porázikovu hlavičku do pravého horného rohu.

Úvod druhého dejstva patril Žiline, ktorá domácich zatlačil pred vlastného brankára, ale šance neprichádzali. Naopak skórovať mohol Kasálek, no mieril nad hosťujúcu bránu. Žilinčania územnú prevahu napokon využili. Center za chrbát obrany zakrútil Jež a Štyvar hlavou skóroval - 1:2. Už o sedem minút neskôr však zostal nepokrytý pred Kuciakom domáci kapitán Horváth a poľahky vyrovnal. Favorizovaná Žilina sa snažila strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale nedokázala sa vysporiadať s domácou defenzívou a preto si odváža iba bod.

AS Trenčín - MŠK Žilina 2:2 (1:1)

Góly: 30. Minarčík (11 m), 67. Cs. Horváth - 17. Breška, 60. Štyvar

Žlté karty: 90.+ Hodál - 33. Vomáčka, 45. Zd. Štrba

Rozhodovali: Vnuk - Ružbarský, Schmidt

Divákov: 1061

Povedali po zápase:
Rob McDonald (tréner Trenčína): "Miešajú sa vo mne dva pocity. Som veľmi spokojný so ziskom bodu, ale nepáčil sa mi futbal, ktorý sme predviedli. Museli sme však takto hrať. Celý tím tvrdo pracoval, musím mu zložiť veľký kompliment, keďže dvakrát sme dokázali vyrovnať."

Pavel Vrba (tréner Žiliny): "V Trenčíne sme chceli vyhrať, stratili sme teda dva body. Viedli sme 1:0, zápas sa vyvíjal podľa našich predstáv, ale po ojedinelom útoku sme inkasovali. Vyrovnávajúci gól na 2:2 padol po našej hrubej chybe, a potom sme to už iba nakopávali. Neboli sme schopní to zvládnuť futbalovo."

foto: Martin Blažek

Autor: MG, SITA
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa