florbal 10.5.2022

Florbal | Naši žiaci ovládli skvele obsadený Prague Floorball Cup

Florbalisti AS Trenčín sa vôbec ako prvý slovenský tím stali víťazom skvele obsadeného turnaja Prague Floorball Cup. Zverenci trénerov Petra Klapitu a Patrika Meliša ovládli chlapčenskú kategóriu hráčov ročník narodenia 2008 a mladší. V dramatickom finálovom zápase zdolali rovesníkov z jednej z najúspešnejších českých akadémií Tatran Střešovice.

Do turnaja vstúpili víťazstvom proti „plzenským gorilám“ (6:3). Následne po prvý raz narazili na střešovický Tatran vedený dvojnásobný českým majstrom a bývalým trénerom českej juniorky Luďkom Benešom. Vo vyrovnanom zápase sa zrodilo víťazstvo pražského tímu (3:1). V záverečnom vystúpení v základnej skupine náš tím zdola Black Angels (4:2) a postúpil do semifinále.

„Tu sa začala budovať naša víťazná mentalita. Aj keď sme hrali zle, vyhrali sme. Pre chlapcov to bola veľká škola florbalu, pretože proti Tatranu hrali krásne a zožali pochvaly, no prehrali. Pochopili ale, že turnaj sa hrá na víťazstvá,“ povedal tréner Klapita.

V semifinále nedali šancu ďalšej úspešnej českej akadémii, keď zdolali Spartu Praha hladko 5:0. Finálový zápas postavil našim chlapcom do cesty opäť Tatran Střešovice, ktorý na druhý pokus zdolali (3:1) a radovali sa z cennej trofeje.

„Nemohol som uveriť vlastným očiam. Chalani hrali posledné tri zápasy v rovnakom zložení a tempe striedaní. Presne vedeli čo majú hrať. Za takú organizáciu hry a prístup by sa nemuseli hanbiť ani mužské extraligové celky. Ukázali, že v sebe skrývajú profesionálov napriek tomu, že sú to ešte len deti,“ komentoval Klapita a dodal: „Je krásne byť v niečom prví a my sme to dokázali. Po turnaji panuje spokojnosť a dobrá nálada. Prvým cieľom bolo dobre sa pripraviť na majstrovstvá Slovenska a nemyslieť na výsledky, čo sa v konečnom dôsledku podarilo po boku obrovského úspechu.“

Najlepšou brankárkou sa v kategórii B08 stala Romanka Veleková. Najlepším hráčom finále bol Samuel Bielik a najproduktívnejším hráčom nášho tímu Marek Jurák so siedmimi bodmi v piatich zápasoch.

Prague Floorball Cup 2022
Základná skupina | FBŠ Gorily Plzeň 6:3
Základná skupina | Tatran Střešovice 1:3
Základná skupina | Black Angels 4:2
Semifinále | ACEMA Sparta Praha 5:0
Finále | Tatran Střešovice 3:1

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa