A-tím 12.6.2022

A-tím | Novým trénerom Peter Hyballa

Novým trénerom AS Trenčín sa stal Peter Hyballa. Nemecký odborník má skúsenosti s najvyššou slovenskou súťažou z pôsobenia v DAC 1904 Dunajská Streda. Tím zo Žitného ostrova doviedol v ročníku 2018/2019 k zisku historického striebra. Štyridsaťšesťročný tréner má na svojom konte pôsobenie nielen v najvyššej slovenskej súťaži, ale aj v profesionálnych ligách v Nemecku, Rakúsko, Holandsku, Poľsku a Dánsku.

Kariéru odštartoval v nemeckých mládežníckych akadémiách a na svojom konte má aj pôsobenie v tímoch do devätnásť rokov Arminie Bielefeld, VfL Wolfsburg, Borussie Dortmund a Bayeru Leverkusen, v ktorom zažil dvakrát skupinovú fázu mládežníckej Ligy majstrov.

Pôsobil aj v prestížnej akadémii rakúskeho Red Bull Salzburg, kde mal na starosti rezervný tím. Hlavným cieľom jeho práce bola príprava mladých hráčov pre prvé mužstvo. Následne pomohol Sturmu Graz k postupu do európskych pohárov. V ročníku 2013/2014 končil sezónu ako asistent trénera Bayeru Leverkusen s cieľom posunúť tím v závere sezóny do Ligy majstrov, čo sa mu po boku Saschu Lewandowského podarilo. Pár nastupujúci za Samiho Hyypiäho vyhral štyri a remizoval jeden zápas z posledný piatich v sezóne. Následne zamieril do spomínanej „devätnástky“ Bayeru.

V minulosti viedol hráčov ako sú Mario Götze, Emre Can, Son Heung-Min alebo Julian Brandt. Pracoval aj ako trénersky lektor na nemeckej trénerskej škole DFB, kde mal ako šéfinštruktor dôležitú úloh vo vzdelávaní trénerov.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa