Aktuálne 18.10.2022

Mladšie žiačky s výhrami na úvod sezóny

Dievčatá ročník narodenia 2009-2012 odohrali v sobotu 15.10.2022 dva zápasy vo Zvolene.

Hráčky pod vedením trénerky Kataríny Dedíkovej za pomoci trénerky Barbory Krnáčovej (asistentka Dominika Kubová sa kvôli zápasom žien U23 v Košiciach nemohla zúčastniť) vycestovali na prvé zápasy tejto sezóny do Zvolena. Pre väčšinu dievčat to boli ich vôbec prvé zápasy, mladšie hráčky okúsili zápasovú chuť minulý rok v prípravke. 

Už do začiatku zápasu naše dievčatá na ihrisku dominovali a prvú štvrtinu vyhrali 14:3. Druhá časť hry bola vyrovnaná, v tretej naše hráčky bojovali o každý centimeter na ihrisku. V poslednej štvrtine naše dievčatá opäť bodovali a hlavne vďaka bojovnému výkonu sa mohli tešiť z prvej výhry.

V druhom zápase naše dievčatá povzbudené výhrou opäť držali tempo zápasu vo svojich rukách. Už od začiatku nad domácimi hráčkami viedli a postupne svoj náskok ešte zvyšovali. Opäť zopakovali bojovný výkon zakončený veľmi peknými akciami. 

Do zápasov zasiahlo všetkých 16 hráčok a my všetci z klubu trénerkám aj hráčkam srdečne gratulujeme k výhram aj prvým bodíkom :)

  • BK Zvolen - BK AS Trenčín 27:43

Body AS: Liptáková 10, Kohútová 8, Macharová 6, Dedíková 6, Lackovičová 5, Ivanová 4, Beňová S. 2, Marčoková 2. 

  • BK Zvolen - BK AS Trenčín 17:45

Body AS: Liptáková 11, Dedíková 8, Kohútová 6, Vrtíková 6, Macharová 4, Bernátová 4, Bacmaňáková 2, Marčoková 2, Beňová N. 2.



Katarína Dedíková - trénerka AS

"Prvé dva zápasy nám ukázali aký skvelý kolektív vytvorili mladšie dievčatá. Emócie neboli len na ihrisku, ale aj na lavičke. Všetky dievčatá ukázali ako sa bojuje o každú loptu a ako veľmi chceli zvíťaziť. Ťažko vyzdvihnúť jednotlivca, bol to kolektívny výkon na výbornú. Nám zápasy ukázali na čom môžeme stavať a kde musíme popracovať. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľajú na podpore basketbalu v Trenčíne."

Barbora Krnáčová - asistentka AS

"Pre mňa krásny zážitok plný emócií. Dievčatá mali skvelý výlet autobusom plný spevu a zábavy pred aj po zápase. Musím ich pochváliť za bojovnosť a snahu. Hlavne hráčky, ktoré boli len na pár tréningoch a bol to pre nich prvý zápas. Vyhrali sme s prehľadom oba zápasy, keď popracujú ešte na pár veciach budú z nich veľké hráčky. Musím pochváliť rodičov, ktorí si našli čas a zápasu sa zúčastnili, pretože záujem a podpora rodičov je pri športe veľmi dôležitá. P.S.: Nikdy by som neverila, že v mojom rodnom meste a ešte v telocvični kde som ja trénovala, budem tak nesmierne pyšná na naše dievčatá z Trenčína a po skončení druhého zápasu a veľkej radosti dievčat som mala slzy na krajíčku." 

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Aktuálne 6.5.2024

Výsledkový sumár | 4.5.2024

Minikategórie majú za sebou ďalšie zápasy, z výhry sa tešili iba dievčatá.

Aktuálne 3.5.2024

Program zápasov | 4.5.2024

V sobotu odohrajú naše mládežnícke tímy zápasy na palubovkách súperov. Držíme palce.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka