Aktuálne 26.1.2023

Tréner Ďorďai po víkende žien U23: "Bojovali sme o každý centimeter na ihrisku!"

Mladé ženy sa počas víkendu predstavili na domácej palubovke proti tímom CBK Košice a Poprad.

Dievčatá pod vedením trénera Richarda Ďorďaia  privítali v sobotu družstvo z Košíc. Už od začiatku sa súperky zhostili vedenia, kde hlavne vďaka výraznej výškovej prevahe dokázali skórovať z blízkych pozícií  pri koši. Počas prvej štvrtiny si spravili náskok o 18 bodov, ktorý sa ukázal ako rozhodujúci. V druhej časti hry zlepšili naše mladé ženy obranu, rovnako v útoku sa častokrát dokázali presadiť peknými kombináciami. Po polčase pokračovala vyrovnaná hra, v ktorej dokázali naše dievčatá skórovať o bod viac ako súperky. V poslednej časti hry sa opäť Košičanky dokázali presadiť, hlavne z druhých pokusoch po útočnom doskoku, naše hráčky skórovali iba spoza trojkového oblúka. Hráčky z východného Slovenska si tak odviezli domov výhru. 

  • BK AS Trenčín - CBK U19 Košice 50:76

Body AS: Barboričová 12, Bučková 10, Mamráková 8, Urbanová 5, Nemcová 4, Janigová 4, Sorádová 3, Ilončiaková 2, Paulínyová 2.


Richard Ďorďai - tréner AS

"Cez víkend sme odohrali dva slušné zápasy. Sobota bola zápasom, kde bohužiaľ rozhodol náš veľmi zlý vstup do zápasu. V prvej štvrtine sme boli nekoncentrovaní, z čoho vyplynulo vysoké víťazstvo CBK. Od druhej časti hry sme zmenili obranu, čoho výsledkom bolo, že sme hru postupne vyrovnávali. Dievčatá z Košíc mali výraznú výškovú prevahu, s čím sme si my bohužiaľ nedokázali poradiť. Musím ale povedať, že naše mladé družstvo ten zápas oddrelo a s celkovým herným prejavom som bol na konci spokojný."

Alexandra Křenová - rozohrávačka AS
"V sobotu nás čakal ťažký zápas proti skúsenému tímu CBK Košice. Do zápasu sme nastupovali s cieľom uhrať dobrý výsledok. Už od začiatku boli lepšie technicky a tým si aj vybudovali viacbodový náskok, ktorý si udržali až do konca zápasu. V druhom polčase sa nám podarilo znížiť bodový rozdiel. Síce sme nevyhrali, ale zato sme sa všetky veľmi snažili a bojovali až do konca zápasu."



V nedeľu sme na domácej palubovke privítali nášho tabuľkového suseda z Popradu. Počas prvej štvrtiny sme mohli vidieť vyrovnaný priebeh skóre. Naše dievčatá skórovali prevažne z trestných hodov, súperky naopak spoza trojkového oblúka. Druhá časť hry patrila viac Popradčankám, ktoré si do polčasu vytvorili 5-bodový náskok. Po polčasovej prestávke naše hráčky zabrali a chceli sa ujať vedenia. To sa im hlavne vďaka dobrej obrane a individuálnym schopnostiam v útoku aj podarilo. Pred poslednou časťou hry si vytvorili 6-bodový náskok a počas štvrtej štvrtiny bojovali o každú loptu aby nedovolili hosťkám výsledok zvrátiť. To sa našim dievčatám úspešne podarilo a mohli sa tak po zápase tešiť z ďalšieho víťazstva v tejto sezóne.

  • BK AS Trenčín - BAM Poprad 58:46

Body AS: Barboričová 23 (TH 12/11), Bučková 11, Ilončiaková 9, Mamráková 7, Urbanová 7, Křenová 1.


Richard Ďorďai - tréner AS

"V nedeľu to bol úplne iný zápas. Od prvej minúty bolo jasné, že nás nečaká nič jednoduché. Poprad bol agresívny a z diaľky im padli aj nejaké strely za 3, čo zápas držalo stále v rovnovážnom stave. Som strašne rád, že dievčatá po polčase a taktických pokynoch vstúpili s chuťou a cieľom zápas dostať jednoznačne do našich rúk. Bolo úžasné vidieť, ako bojovali o každý centimeter na ihrisku! Ani jedna z dievčat súperkám nič nedarovala. Zapojili sme do hry všetkých 12 hráčok, čo ma teší aj napriek prirodzene rozdielnej minutáže každej z nich. Toto družstvo má potenciál a zohratie sa postupne ukazuje. Naše jednotlivé zápasy boli vždy takmer vyrovnané, čo nám dáva nádej do odvetnej časti, ktorá nás čaká už o dva týždne."

Viktória Urbanová - rozohrávačka AS

"Do nedeľňajšieho zápasu sme išli s cieľom vyhrať. Na začiatku sme síce viedli no polčas sme prehrali o 5 bodov. Nevzdali sme sa, v šatni sme sa nabudili a do druhého polčasu sme vstúpili ešte lepšie. Bojovali sme o každú jednu loptu a nakoniec sme zaslúžene vyhrali."



Najbližšie sa naše mladé ženy predstavia na domácej palubovke počas víkendu 4.-5.2.2023 proti košickým tímom Young Angels U19 a U23.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024...

Aktuálne 17.5.2024

Program zápasov | 18. - 19.5.2024

Počas víkendu ukončia aktuálnu sezónu poslednými zápasmi mladší minižiaci a staršie minižiačky. Na...

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka