Aktuálne 8.2.2023

Mladí muži si z Nitry nesú extraligové skúsenosti

Mladí muži do 23 rokov sa v nedeľu 5.2.2023 predstavili u prvoligistu z Nitry.

Zverenci trénerky Márie Felixovej vstúpili do zápasu odhodlane a držali so súperom krok do stavu 14:9. Potom sa hlavne vďaka výškovej prevahe začali domáci viac bodovo vzďaľovať a po prvej štvrtine bol stav 25:14. Počas druhej časti hry priebeh zápasu pokračoval dominanciou domácich hráčov, aj napriek tomu, že sa naši chalani dokázali veľakrát prispôsobiť súperovi dobrou hrou. V druhom polčase zápas prebiehal v rovnakom štýle, kde domáci agresívnou obranou získavali lopty, ktoré lahko premenili na koše. Naši hráči tak na lídra tabuľky nestačili, odniesli si však domov cenné skúsenosti.

  • BKM SPU Nitra - BK AS Trenčín 111:51

Body AS: Repka 14, Nebus M. 14, Nebus O. 12, Ďorďai 5, Pabiš 4, Heleš 2.



Mária Felixová - trénerka AS

"Už na rozcvičke v Nitre sme mohli vidieť, že súper značne posilnil naproti zápasu, ktorý sme s nimi odohrali na začiatku sezóny. V tíme majú niekoľko hráčov, ktorí ešte nedávno hrali najvyššiu slovenskú súťaž a prakticky ich prvá päťka bola tvorená extraligovými hráčmi. V zápase sme chceli súpera ubrániť na čo najnižšie skóre, pod 25 bodov na štvrtinu. Dva krát sa nám to podarilo, avšak v druhej a poslednej štvrtine sme na nich nestačili. Čo ma sklamalo najviac bolo, že sa posledné tri minúty zápasu chalani vzdali a darovali sme im niekoľko ľahkých lôpt. Aj napriek tomu musím uznať, že chalani odohrali dobrý kvalitný zápas, s dobrými momentami. Počas druhého polčasu dokázali niekoľko krát aj správne zareagovať na signály, z ktorých súper bodoval v prvej polovici zápasu, čo znamená, že sa opäť naučili niečo nové. Do ďalšieho zápasu musíme popracovať na eliminovaní strát a lepšom zaisťovaní v obrane, aby sme predchádzali rýchlym protiútokom."

Peter Stručka - krídlo AS

"Do samotného zápasu sme išli s vedomím, že náš súper bude silnejší a rýchlejší ako my. Ich hráči mali výškovú aj váhovú prevahu. Zo začiatku sme s nimi dokázali držať krok, no v druhej štvrtine začali získavať náskok a nepodarilo sa nám ich udržať. Napriek tomu, že sa nám darilo brániť hráčov, nedokázali sme ich odstaviť od doskakovania a nitriansky pivoti lopty doskočili. Aj pri rozohrávaní na nás tlačili a preto sme ku koncu stratili držanie lopty a dostali koše z rýchlych protiútokov. Pre mňa aj mojich spoluhráčov to bola výborná ukážka zohraného tímu a úrovne, na ktorú sa potrebujeme prepracovať, aby sme mohli hrať vyrovnané stretnutia."


Najbližšie sa naši mladí muži predstavia na domácej palubovke v nedeľu 12.2.2023 o 14:00 proti Žiaru nad Hronom.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024...

Aktuálne 17.5.2024

Program zápasov | 18. - 19.5.2024

Počas víkendu ukončia aktuálnu sezónu poslednými zápasmi mladší minižiaci a staršie minižiačky. Na...

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - DIEVČATÁ

V sobotu odohrali staršie minižiačky dva zápasy nadstavby o umiestnenie na turnaji vo Vrábľoch.

Aktuálne 7.5.2024

REPORT MLÁDEŽE - 4.5.2024 - CHLAPCI

V sobotu odohrali mladší minižiaci dva zápasy na turnaji v Bratislave.

Mercedes  DMD  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  zts  lizard  Antes  GreenWay  Farma Kameničany  Qex  Trenčiansky Štandard  Kúpele Trenčianske Teplice  Araver  Yellow Point  JUMA  Lucka