Sieň slávy 22.11.2022

Sieň slávy | Peter Ďuriš vystriedal Jozefa Hankociho v komisii SSTnF, ten sa stal jej čestným členom

Počas víkendu sa uskutočnil už ôsmy inauguračný večer Siene slávy trenčianskeho futbalu. Vznikla v roku 2014 pri príležitosti 110 rokov registrovaného futbalu pod Čákovým hradom a dnes má už dvadsaťdeväť členov. Dvadsaťosem osobností doplňuje tím historicky prvých futbalových majstrov vo farbách Trenčína zo sezóny 2014/2015.

O nominácii členov do SSTnF rozhoduje päťčlenná komisia, ktorá stála pri jej zrode. Jej predsedom je bývalý prezident klubu Ozeta Dukla Trenčín Pavol Hozlár. Súčasný klub zastupuje generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček, históriu futbalu pod Čákovým hradom slovenská trénerská legenda Jozef Jankech, František Koronczi a doposiaľ bol medzi zakladajúcimi členmi aj autor knihy k 110 rokom futbalu v Trenčíne Jozef Hankoci.

Sobotňajší večer však v historických priestoroch trenčianskeho hradu však priniesol jednu zmenu. Futbalového bádateľa Jozefa Hankociho nahradil niekdajší hráč Ozety Dukla Trenčín a odchovanec tohto klubu Peter Ďuriš. Pán Hankoci sa však stal čestným členom Komisie SSTnF.

„Niektorí si pamätáme, že okolo roku 2011 prišiel s myšlienkou vytvoriť kroniku trenčianskeho futbalu. Spoločne so spolupracovníkmi začali zbierať fotografie, písomnosti a historické dokumenty. Po viac ako troch rokoch bola na svete obsiahla publikácia o histórii futbalu pod Čákovým hradom. Bola to skutočne sizyfovská práca. Keď uzrela svetlo sveta, Jožko bol prešťastný. Podarilo sa to urobiť pre Trenčín a pre tých, ktorí urobili niečo pre naše mesto. Ako spoluzakladateľ Siene slávy veľmi aktívne a vášnivo prispieval k tomu, aby sa takéto podujatia konali. Chceme mu vyjadriť veľkú úctu a veľké poďakovanie. Preto sme sa rozhodli vymenovať za čestného člena výboru Siene slávy a posielame mu odkaz. Má nielen svoju skvelú rodinu, ale stojí pri ňom aj trenčianska futbalová rodina. Vážime si ťa a praje ti veľa zdravia,“ povedal na slávnostnom inauguračnom večere SSTnF Pavol Hozlár.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa