A-tím 7.12.2022

A-tím | Emeka podpísal novú viacročnú zmluvu

Chinonso Emeka podpísal nový kontrakt s AS Trenčín. Dvadsaťjedenročný nigérijský útočník prišiel z belgického KAA Gent už v lete, avšak zdravotné problémy a zranenie mu dlho nedovolili ukázať všetky prednosti. Štyri ligové štarty a dve pohárové vystúpenia v druhej polovice jesene však rozhodli o podpise novej dlhodobej zmluvy.

"Som veľmi šťastný, že klub prišiel tak skoro po podpise prvého kontraktu s ponukou dlhodobej zmluvy. Pre každého hráča je potešiteľné, keď cíti dôveru vo svoje schopnosti," povedal Emeka, ktorý sa zžil nielen s klubom. "Cítim sa tu ako doma. Všetci ma veľmi podporujú. Som presvedčený, že to je miesto, kde môžem výrazne napredovať."

Emeka inkasoval v závere jesene dve červené karty, o ktorých by sa dalo ešte veľa diskutovať. Mladý nigérijský talent však nehľadá výhovorky. "Vylúčenia ma dávali dole. Musel som sa s tým vyrovnať. Nikdy predtým sa mi to nestalo. Potrebujem sa ešte lepšie adaptovať na ligu. Už sa to nesmie opakovať. Stále však chcem hrať svoju hru a využívať danosti. Musím s nimi nakladať oveľa rozumnejšie."

S podpisom nového kontraktu prichádzajú výrazne vyššie očakávania. "Viem, že budem viac sledovaný. Treba robiť postupné kroky. Mojim prvým cieľom je zlepšenie konzistencie výkonov. Chcem ukázať, že si zaslúžim byť v AS Trenčín. Viem, že tímu môžem dať ešte oveľa viac. S pribúdajúcim časom budem lepší. Dostal som šancu a chcem ju využiť. Nechcem sklamať klub a fanúšikov," dodal Emeka.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa