Aktuality - archiv 18.7.2010

Mali sme premeniť viac šancí, súper by to zabalil, verí Štefánik

Samuel Štefánik: "Som rád, že sa mi podarilo dať tak dôležitý gól"

O jeden z dvoch gólov AS do siete SFM Senec sa postaral len osemnásťročný stredopoliar Samuel Štefánik. „Som rád, že sa mi podarilo dať tak dôležitý gól. Dvojgólový rozdiel predsa len dal tímu viac pokoja,“ povedal mládežnícky reprezentant uvedomujúc si, že ani takéto vedenie nerozhoduje zápasy. „Ak by sme premenili ďalšie šance, bolo by to jednoznačné. Takto sme sa trochu obávali o výsledok. Ale myslím si, že sme to napokon zvládli.“

Gól nádejného stredopoliara akoby symbolizoval premiérové vystúpenie zverencov trénera Adriána Guľu v novom ročníku druhej najvyššej súťaže. Po skvelom úvode a solídnom prvom dejstve prišlo druhopolčasové trápenie. Rovnako tak Štefánik si skvele prebral prihrávku Filipa Hlohovského za chrbtom súperovej obrany, ale zakončenie mu brankár vystihol. Lopta sa dostala do siete až po odrazení sa od brvna a následnej dorážke.

"Adi mi kričal, aby som mu nahral. Bol som však dosť blízko pri bráne. Preto som to zobral na seba. Prvá strela mi síce nevyšla, ale napokon to skončilo v sieti," komentoval svoj druhý ligový zásah rodák z Bánoviec nad Bebravou a k výkonu súperovho gólmana dodal: "Dosť nám toho pochytal. Príliš sme to od neho nečakali. Prvé strely z diaľky mu totiž vypadávali, ale v situácii jedna na jedna ukázal postreh."

Nováčik súťaže od Slnečných jazier sa prezentoval sympatickým výkonom a najmä v druhom polčase párkrát pohrozil. Pravdou je, že domáci hráči k tomu prispeli svojim dielom. "Ak by sme dali v prvej štyridsaťpäťminútovke o jeden gól navyše, asi by to už vypustili. Po prestávke však začali viac behať a agresívnejšie napadať. Mali sme s tým trochu problém," priznal Štefánik.

Mladík v strede poľa AS ukázal svoje kvality už v jarnej časti uplynulého ročníka. Dôveru dostal aj tentoraz a nesklamal. Kormidelník AS si dokonca dovolil "obetovať" Vojtecha Horvátha, keď skúseného záložníka poslal na kraj formácie. "Takto som to určite nevnímal. Cítil som zodpovednosť, to je pravda. Nepatrím ale medzi typy, ktorých by to stresovalo. Už v príprave som hral dosť často a preto som nemal problém nastúpiť na tomto poste aj v majstráku," dodal na záver Štefánik.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa