A-tím 4.8.2023

Klub | Obnovujeme spoluprácu s dubnickým futbalom

AS Trenčín obnovuje spoluprácu s dubnickým futbalovým klubom. Treťoligový FK Dubnica bude v aktuálnom súťažnom ročníku farmárskym tímom nášho klubu. Hráči prvého mužstva tak budú môcť nastupovať v zápasoch v drese nášho blízkeho suseda.

"Spolupráca s Dubnicou nám ponúka to najlepšie možné z aktuálnych riešení týkajúcich sa vyťaženosti hráčov. Veríme, že bude prospešné pre obe strany. Táto možnosť nám pomôže zabezpečiť plynulejší prechod našich mládežníckych hráčov do seniorského futbalu. Navyše, menej vyťažení členovia prvého mužstva môžu získavať zápasovú prax. V dubnickej zostave by mali zvýšiť kvalitu a konkurenciu," povedal technický riaditeľ klubu Andrej Žáčik.

AS Trenčín a FK Dubnica sa vracajú k spolupráci zo sezóny 2021/2022. Viacerí hráči z dnešného kádra prešli týmto modelom spolupráce. Dubnický dres obliekli Lazar Stojsavljevič, Samuel Kozlovský, Matúš Kmeť, Artur Gajdoš, Njegoš Kupusovič a ďalší. "Aj dnes vidíme benefity. Dúfame, že nadviažeme na to dobré, čo sme spoločne dosiahli. Našim cieľom je obnovené partnerstvo ešte viac prehĺbiť. Trenčiansky a dubnický futbal, ale celkovo futbal v našom regióne, musí hľadať cesty spájania sa a kooperácie," dodal Žáčik.

Garantom spolupráce je dlhoročný dubnický funkcionár a tréner Peter Gergely. "Verím, že prepojenie klubov bude pre obe strany prospešné. Tretia liga v dnešnom formáte ponúka súťaž na veľmi solídnej úrovni. Pre hráčov AS Trenčín prinesie možnosti, ktoré dnes nemajú. Očakávame, že do našej hry by mali priniesť najmä kvalitu. Budeme mať veľmi mladý, ale talentovaný a perspektívny tím," povedal Gergely a k športovým ambíciám projektu dodal: "Dnes nechceme hovoriť o nejakých výkonnostných cieľoch. V prvom rade potrebujeme stabilizovať klub. Druhým našim cieľom je hrať dobrý futbal."

Autor: astn
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 27.4.2024

Niké liga | Vysoké víťazstvo na ihrisku Skalice zásluhou štyroch rôznych strelcov

Zverenci trénera Iliju Stolicu vyhrali na ihrisku MFK...

ASTV 26.4.2024

Bariš | Čaká nás nepríjemné mužstvo s dobrou obranou

Mužstvo pod vedením trénera Iliju Stolicu čaká tento víkend 7. kolo nadstavbovej časti...

ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa