Aktuality - archiv 13.12.2010

Do prvého tímu sa tlačia ďalší dorastenci

Radúz Dorňák: "Hlavným krédom pri redukcii kádra bola kvalita a perspektíva hráča pre náš klub a nie vek či zásluhy za minulosť"

Memoriálom Dr. Václava Jíru v Prahe skončili futbalovú jeseň starší dorastenci AS Trenčín. Po prvej polovici sezóny im patrí priebežné siedme miesto. Zverenci trénera Radúza Dorňáka minulú sezónu slávili triumf v súťaži. V práve prebiehajúcom ročníku sa v prvom tíme presadila dvojica hráčov - Samuel Štefánik a Jakub Holúbek. Prvé minúty začal zbierať aj stále iba sedemnásťročný Tomáš Malec. Pevnou súčasťou kabíny sú aj Karol Mondek a Patrik Mišák.

Po jesennej časti aktuálnej sezóny bude tento trend asi pokračovať. S najväčšou pravdepodobnosťou do zimnej prípravy A-tímu nastúpia Roland Szabó, Lukáš Ďuriška a obranca Róbert Mazáň. Najvyššie hodnoteným hráčom jesennej časti bol práve Szabó, najlepším strelcom osemgólový Gabriel Bezák.

Dorastenci počas jesene dokázali prevalcovať Dunajsku Stredu (9:0), ale aj prehrať o štyri góly na Slovane a o päť gólov v Podbrezovej. V šestnástich zápasoch si pripísali osem výhier, dve remízy a šesť prehier. „Z majstrovského tímu ostalo len torzo. V porovnaní s minulými ročníkmi sme novovznikajúci káder skladali najmä z perspektívnych hráčov, pričom hráčov končiacich v dorasteneckej kategórii je minimum. Hlavným krédom pri redukcii kádra bola kvalita a perspektíva hráča pre náš klub a nie vek či zásluhy za minulosť,“ povedal hlavný tréner staršieho dorastu Radúz Dorňák.

Vekový rozdiel medzi niektorými hráčmi je preto až vyše dva a pol roka. Priemerný vek má Trenčín jeden z najnižších v dorasteneckej lige. Siedmu priečku tréner Dorňák pripisuje hlavne dlhodobej absencii niektorých kľúčových hráčov, tiež poklesu a nevyrovnanosti formy viacerých hráčov základnej zostavy. Tréner spomenul aj prílišnú snahu o ofenzívu, ktorá znamenala chyby v obrane. „Napriek tomu budeme aj v jarnej časti preferovať ofenzívny spôsob hry. Samozrejme, že súčasne s tým budeme pracovať na zdokonalení  organizácie hry po strate lopty,“ dodal Dorňák. Zimnú prípravu starší dorastenci odštartujú 10. januára.

Autor: rn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa