Zápasy - archiv 12.11.2007

Po prehre so Slovanom šiestykrát bez víťazstva v rade

AS Trenčín - Slovan Bratislava 1:2 (0:1)

AS Trenčín nezvíťazilo už v šiestom zápase v rade a po domácej prehre so Slovanom Bratislava 1:2 (0:1) ťahá šnúru troch prehier. Naopak Bratislavčania sa radovali po päťzápasovej sérii bez plného bodového zisku. Trenčania zostávajú naďalej na predposlednej jedenástej priečke ligovej tabuľky s minimálnym jednobodovým náskokom pred Sencom.

Pred takmer prázdnymi tribúnami sa na ťažkom teréne hral podpriemerný futbal. Hosťujúcu taktiku výrazne podporil aj skorý gól, keď už v 3. min prekvapil Hodála spoza šestnástky Švestka. Slovanisti sa stiahli pred vlastné pokutové územie, odkiaľ vyrážali do brejkov. V 13. min skúšal rovnako z diaľky Sedlák, ale brankár AS bol tento raz pripravený. Pri nasledujúcej akcii pomohol domácemu gólmanovi na čiare Jakúbek. Slovan mal viac z hry a Trenčanov takmer do ničoho nepustil. Až v 23. min sa dostali do veľkej príležitosti Jašurek a Godál, ale obaja trafili iba ležiaceho Kissa. O štyri minúty neskôr zachraňoval Hodál pred Meszárošom a po nepríjemnej zrážke ho musel vystriedať Volešák. Domáci mohli vyrovnať ešte v závere prvého polčasu, ale Kamenský si ťažkú loptu nespracoval.

Trenčania začali druhú polovicu stretnutia aktívne, no súperovho brankára neohrozili. V 58. min si však na dlhú loptu od Kamenského nabehol Godál a nechytateľnou strelou vyrovnal. Vzápätí sa nudný príbeh duelu opäť odvíjal najmä medzi šestnástkami. S pribúdajúcim časom Slovan získaval prevahu a začal sa dostávať do šancí. V 79. min zblokovali nebezpečnú strelu Sylvestra obrancovia, ale už o dve minúty neskôr poslal priamy kop spoza hranice pokutového územia ponad múr k žrdi Szabó. Domáci síce belasých zatlačili, no znovu sa nedostali do gólovej príležitosti.

AS Trenčín - Slovan Bratislava 1:2 (0:1)

Góly: 58. Godál - 3. Švestka, 81. Szabó

Žlté karty: 90.+ Lesák - 90.+ Dobrotka

Domáci: Hodál (29. Volešák) - Gálik, Cs. Horváth, Kasálek, Jakúbek (77. Minarčík) - Jašurek, Lesák, Godál, Kleščík, Kamenský - Hlohovský

Hostia: Slovan: D. Kiss - Janek, Švestka, Hanek, Szabó - M. Poliaček, Dobrotka, P. Sedlák (89. Struhár), Breznaník (72. Mojský) - Ľ. Meszároš (65. Ibragimov), Sylvestr

Rozhodovali: Straka - Ružbarský, Rendko

Divákov: 520

Rob McDonald (tréner Trenčína): "Zápas sme zle začali, pretože sme inkasovali hlúpy gól už v 3. min. Hoci sme sa v závere prvého polčasu dostali do niekoľkých sľubných šancí, nedokázali sme ich premeniť. Po prestávke sa nám podarilo vyrovnať, no na konci stretnutia sme opäť po štandardnej situácii dostali rozhodujúci gól. Bolo by síce pre nás pekné získať bod za remízu, súper sa však lepšie prispôsobil ťažkým podmienkam."

Boris Kitka (trénera Slovana): "Prišli sme tento zápas vyhrať a zaslúžene sa nám to aj podarilo. Rýchly gól, ktorý sme strelili už na začiatku duelu, domácich dosť pribrzdil. V ďalšom priebehu sme až na krátke úseky hru kontrolovali. Z jednej z mála nebezpečných situácií Trenčína sme zbytočne inkasovali, ale v závere zápasu rozhodla v náš prospech pekná strela zo štandardky. Boli sme lepším a futbalovejším mužstvom."

foto: Martin Blažek

Autor: SITA
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa