Aktuality - archiv 19.11.2007

McDonald: Lepší v defenzíve, ale s nepremenenými šancami

Rob McDonald: „Dostávame lacné góly a nedokážeme premieňať šance“

Sme vďační pánom Mirovi Smolkovi a Vojtovi Cingelovi za tvrdú prácu, ktorou zabezpečili odohranie zápasu so Slovanom Bratislava. Mnoho ľudí neskôr hovorilo, že by bolo lepšie, keby sa zápas nehral. Ja a moji hráči sme však chceli hrať a verili sme, že dokážeme Slovan poraziť. A teraz sa pustím k rozboru tohto zápasu.

Slovan bol prvých 15 minút lepším tímom, ale potom sme prevzali iniciatívu a až na desaťminútový úsek v druhom polčase sme mali viac z hry. Skóre zápasu však opäť raz ukázalo to, na čo sa sťažujeme celú sezónu - dostávame lacné góly a nedokážeme premieňať šance.

Na tréningoch sa samozrejme zameriavame na tieto situácie, ale rozdiel medzi tréningom a zápasovým tlakom, keď MUSÍME vyhrať, sú dve veľmi odlišné veci.

Hodál pri prvom góle najskôr dobre zasiahol, ale lopta sa vrátila naspäť do brány. Nebola to žiadna ťažká strela, ale dostačujúca na prekonanie nášho brankára.

Pri vyrovnávajúcom góle sme potiahli skvelý útok brilantne zakončený Borisom Godálom. V tom čase sme na ihrisku dominovali, takže gól bol celkom zaslúžený.

Víťazný gól dosiahol Slovan po priamom kope spoza šestnástky. Spočiatku to vyzeralo, že Volešák loptu kryje, ale nanešťastie skončila v sieti. Šance prichádzajú a odchádzajú, čo sa pre nás opäť potvrdilo v ďalšom zápase. Po zápase bolo zjavné, že „veľký“ Slovan mal skutočne nefalšovanú radosť po víťazstve nad malým AS Trenčín. Sami dobre vedeli, že po tak ťažkom zápase môžu byť šťastní z plného bodového zisku.

Rád by som reagoval na skutočnosť, že v mojich článkoch na internetovej stránke klubu ostávam stále optimistický. Máme mladý tím, ktorý chce uspieť v každom zápase a ja na nich vidím, že pre to robia svoje maximum. Bolo by zlé byť natoľko negatívny, aby atmosfére v tíme stratila pozitívne smerovanie do ďalšieho zápasu. Ako som už tvrdil skôr, tento tím sa potrebuje stabilizovať a mojím cieľom je toho dosiahnuť. Chalani takisto prichádzajú o bonusy, keď zápasy prehrávajú a určite neprehrali jediný zápas úmyselne. Všetci netrpezlivo čakáme na príchod nových hráčov, ktorí, verím že pomôžu aj k pri výkonoch našich talentovaných hráčov a takisto aj pri postupe v tabuľke počas jarnej časti súťaže.

V zimnej časti nás čakajú ešte dva zápasy - na ihrisku Trnavy a doma proti Ružomberku. Chceli by sme získať maximálny počet bodov a viem, že hráči myslia na to isté a spravia všetko pre to, aby tieto zápasy vyhrali.

Začali s nami trénovať niektorí hráči z juniorského tímu a mohli sme ich vidieť vo veľmi zaujímavom piatkovom večernom zápase proti Nemšovej, ktorý skončil remízou 1:1 (Milan Marušinec, Miro Kraľovič, Peter Mazan, Martin Zubo, Silvester Puna a Marek Polek). Budeme ich pozorne sledovať, či ich výkony sú dostačujúce pre trvalejšie zaradenie do prvého tímu, tak ako sa to podarilo Tomášovi Olejovi.

Rob McDonald

Autor: RMcD
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa