Aktuality - archiv 9.5.2011

Trenčín na prestížny Copa Amsterdam!

AS Trenčín na konci mája v spoločnosti Ajaxu, Borussii, Tottenhamu, Marseille, Anderlechtu, Cruzeiru a Botafogu

Futbalisti AS Trenčín sa v závere mája predstavia na kvalitne obsadenom mládežníckom turnaji The Gestion Copa Amsterdam. Hrať sa bude na Olympijskom štadióne v Amsterdame 27. až 29. mája. Organizátor prestížneho podujatia hráčov do 19 rokov, ktorým je najslávnejší holandský klub Ajax Amsterdam, pozval náš klub medzi vyvolenú osmičku.

Okrem domáceho AFC Ajax a AS Trenčín sa v holandskej metropole predstavia anglický Tottenham Hotspur, belgický RSC Anderlecht, nemecká Borussia Dortmund, francúzsky Olympique Marseille a dvojica brazílskych klubov Cruzeiro a Botafogo. „Zloženie turnaja iba potvrdzuje, že sme sa dostali na jedno z najprestížnejších podujatí tejto vekovej kategórie vo svete. Je to pre nás veľký záväzok. Budeme reprezentovať nielen Trenčín, ale aj slovenský futbal,“ komentoval generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

„Nie je tajomstvom, že na turnaj sme sa dostali vďaka vzťahom majiteľa klubu Tschena La Linga s Ajaxom,“ pokračoval Rybníček a dodal: „Turnaj je ostro sledovaný poprednými európskymi klubmi. Svojich skautov tam majú aj mužstvá, ktoré sa tam priamo nezúčastnia. Rovnako ako pred rokom na Breukelen Cupe chceme zaujať svojou hrou, prekvapiť a opäť si o kúsoček pootvoriť dvere do futbalovej Európy. Veľkou devízou sú aj skúsenosti, ktoré naši mladí hráči v ťažkých súbojoch získajú. Tie sú na nezaplatenie.“

Dva dni sa bude hrať v dvoch štvorčlenných skupinách. Prvé dva tímy  z každej skupiny postúpia do semifinále, zostávajúce budú hrať už iba o umiestnenie. Turnaj sa hrá od roku 2005. Pred dvanástimi mesiacmi zdvihli víťazný pohár nad hlavu nádeje FC Chelsea, druhý skončil španielsky klub FC Sevilla, tretí AZ Alkmaar a štvrtý Ajax, ktorého dres na tomto podujatí obliekli aj dva hráči AS – Fanendo Adi a Jorge Salinas.

Predchádzajúcimi víťazmi turnaja boli dvakrát Cruzeiro, Alkmaar, Ajax a Panathinaikos. O cennú trofej bojovali neúspešne aj Fluminense, Real Madrid, FC Valencia, Juventus Turín, Werder Brémy, Glasgow Rangers alebo Espaňol Barcelona.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa