Aktuality - archiv 14.6.2011

Začala sa príprava na Corgoň ligu

Do prípravy na nový ročník sa zapojili aj člen macedónskej dvadsaťjednotky Mitrevski a brat Peltiera

Zverenci trénera Adriána Guľu začali v stredu s prípravou na nadchádzajúci ročník Corgoň ligy. Realizačnému tímu sa hlásilo dvadsaťšesť hráčov. Do tréningového procesu sa napokon zapojili všetci okrem dvojice zranených Milana Marušinca a Lukáša Kyselicu. Chýbal iba kapitán Martin Ševela, ktorý sa k mužstvu pripojí o deň neskôr. Len individuálne trénoval Lukáš Ďuriška. Prvá tréningová jednotka bola pre rekonštrukciu trávnika na Sihoti na kvalitnom ihrisku v neďalekých Trenčianskych Stankovciach.

Do prípravy s prvým mužstvom nastúpil premiérovo z vlastného dorastu Jaroslava Horčičáka a na skúške sú aj dvaja noví zahraniční hráči. Svoje schopnosti chce ukázať talentovaný devätnásťročný macedónsky stopér a reprezentant do 21 rokov Risto Mitrevski z FK Rabotnički. Taktiež aj rovnako starý krídelník Johan Peltier z Trinidadu a Tobaga, ktorý je bratom Lestera Peltiera hrajúceho na jar v našom drese.

„U nás rozhoduje nielen herná kvalita, ale aj charakterové vlastnosti. Mitrevski je zaujímavý hráč. V defenzívnej línii to je však aj o komunikácii. Uvidíme ako to bude zvládať. To isté platí o Peltierovi. Referencie sú jedna vec, no nás zaujíma, čo ukážu na ihrisku,“ komentoval príchody dvojice mladíkov tréner Guľa a dodal: „Posilami sú aj chalani prichádzajúci z dorastu. Dostanú rovnakú šancu ako keby boli zvonku. Pred rokom sa všetci smiali, keď sme vlastných odchovancov označili za posily a oni uspeli. Všetci môžu zabojovať o trenčiansky dres.“

Mužstvo opustili brankár Erik Feriančik, ktorý odchádza študovať na  vysokú školu. Novú zmluvu nedostal Tomáš Peciar a nepočíta sa ani s Kolumbijčanom Cristianom Santanom, ktorý svojimi výkonmi nepresvedčil. „So súčasným kádrom sme spokojní. V prípade odchodu niektorých hráčov budeme hľadať náhradu,“ povedal šéf realizačného tímu.

„V príprave musia hráči odviesť maximum, každý deň, hodinu a minútu pracovať na sto percent, sústrediť sa na každý tréning, na každú jednu činnosť,“ poznamenal tréner Guľa a pokračoval. „Najdôležitejšie bude vydať zo seba všetko. Vážime si, že sme v najvyššej súťaži medzi dvanástimi vyvolenými. Všetci chceme urobiť maximum pre Trenčín. Naším cieľom je pokúsiť sa v každom jednom stretnutí o víťazstvo. Nebudeme hovoriť o umiestnení. Jednoducho pôjdeme od zápasu k zápasu s jedinou myšlienkou.“

Zostavy v tréningovom zápase „červení – modrí“:
Šemrinec – Čögley, Mitrevski, Kleščík, Valla – Salinas, Báez, Štefánik – L. Peltier, Depetris, J. Peltier
Volešák – P. Mazan, Godál, Szabó, R. Mazáň – Holúbek, V. Horváth, Lobotka – Mondek, Malec (Hlohovský), Horčičák

Hráči na zraze a prvom tréningu:
Brankári: Miloš Volešák, Igor Šemrinec
Obrancovia: Peter Čögley, Boris Godál, Róbert Mazáň, Roland Szabó, Peter Kleščík, Peter Valla, Milan Marušinec (zranený), Risto Mitrevski (skúška)
Stredopoliari: Aldo Báez, Vojtech Horváth, Jorge Salinas, Lukáš Ďuriška (individuálny tréning), Stanislav Lobotka, Jakub Holúbek, Karol Mondek, Samuel Štefánik, Lukáš Kyselica (zranený)
Útočníci: David Depetris, Filip Hlohovský, Peter Mazan, Tomáš Malec, Lester Peltier, Jaroslav Horčičák, Johan Peltier (skúška)

Program prípravných zápasov:
21. júna: AS Trenčín - FC Petržalka 1898 (17.00)
24. júna: FC Hradec Králové - AS Trenčín (Svitavy, 17.00)
30. júna: Baník Ostrava - AS Trenčín (16.00)
2. júla: 1. FC Slovácko - AS Trenčín
6. júla: SK Sigma Olomouc - AS Trenčín
9. júla: AS Trenčín - FK Fotbal Třinec

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa