Zápasy - archiv 1.12.2007

Po prehre s Ružomberkom zimujeme na dne

AS Trenčín - MFK Ružomberok 0:3 (0:2)

Ani záverečný zápas jesennej časti aktuálneho ročníka Corgoň ligy nedal fanúšikom AS Trenčín príliš veľa dôvodov na radosť. Zverenci trénera Roba McDonalda sa s prvou polovicou súťaže rozlúčili prehrou na domácom ihrisku proti MFK Ružomberok (0:3). Zimovať tak budú na dne ligovej tabuľky. AS zakončilo „jeseň“ šnúrou piatich prehier a ôsmimi zápasmi v rade bez plného bodového zisku.

Trenčania síce predviedli odhodlanie zabojovať o víťazstvo a rozlúčiť sa so zbabranou jeseňou ziskom plného počtu bodov, no na kombinačne lepší Ružomberok to nestačilo. Už v 3. min mieril tesne vedľa hosťujúci Božok. O štyri minúty na to sa však už skóre menilo, keď hlavou aj s prispením šťastia otvoril skóre Bakoš. Trenčín následne získal územnú prevahu a dostal sa aj do šancí, ale zakončeniu chýbala presnosť. Hajdúcha ohrozil dvakrát Hlohovský. Ružomberský gólman prvú strelu vytlačil a pri druhej príležitosti nádejný útočník mieril mimo. V závere prvého polčasu si vypracovali zopár šancí opäť hostia. Strelu Macka vytlačil na brvno pozorný Volešák, ale v poslednej minúte prvej časti vyskočil najvyššie na rohový kop Kucka a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. V tomto momente zaspal nielen brankár, ale aj hráči Trenčína.

V druhom polčase sa zápas už iba dohrával a snaha Trenčína o zvrat bola iba platonická. Skúsenejší Ružomberčania držali súpera na dištanc a v 56. min strelil tretí gól hlavou v pokutovom území nikým nekrytý J. Maslo. Trenčanom nepomohlo ani vylúčenie Kucku desať minút pred koncom. Domáci napokon nedokázali Hajdúcha prekonať a pred jarnou časťou sezóny sa budú na všetkých súperov pozerať z dna ligovej tabuľky.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 0:3 (0:2)

Góly: 7. M. Bakoš, 45. Kucka, 56. J. Maslo

Žlté karty: 24. Godál, 63. Minarčík, 79. Kleščík, 90. Mičenec - 48. Kucka, 69. Macko, 72. Sivčevič

Červené karty: 80. Kucka

Domáci: Volešák - Gálik, Mičenec, Kasálek, Jakúbek - Kleščík, Lesák - Gergel, Godál (39. Minarčík), Hlohovský - Cs. Horváth

Hostia: Hajdúch - Siva, J. Maslo, Sivčevič, Demeter - Zošák (70. P. Maslo), Macko (70. Jurč), Kucka, Božok - M. Bakoš, Pilár

Rozhodovali: Richtárik - Likavský, Kubačka

Divákov: 300

Rob McDonald (tréner Trenčína): "Po nevydarenom mesiaci sme chceli dobre zahrať aspoň v tomto poslednom rozlúčkovom zápase. Dostali sme však ako už tradične prvý gól hneď v úvodných minútach a keď nám v závere polčasu súper strelil ďalší, psychicky nás to úplne položilo. Tento zápas bol symbolickým pre naše účinkovanie v jesennej časti ligy. Nedokázali sme premieňať šance a naopak, inkasovali sme lacné góly. Pre jarnú časť však vytvoríme úplne nový kolektív a určite to už bude z našej strany iné."

Přemysl Bičovský (tréner Ružomberka): "Som spokojný s našim víťazstvom, aj keď hra ma uspokojila len v niektorých fázach zápasu. Domáci si dokázali vytvoriť len málo šancí, preto si myslím, že sme zvíťazili zaslúžene."

foto: SITA

Autor: SITA
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa