Aktuality - archiv 11.7.2011

Guľa: Ideme hrať súťaž, po ktorej sme túžili

Z tlačovej konferencie AS Trenčín pred začiatkom novej sezóny najvyššej slovenskej súťaže 2011/2012

Hráči AS Trenčín zažili počas uplynulých štyroch týždňov obdobie, ktoré bolo pre väčšinu z nich novinkou. Pod vedením hlavného trénera Adriána Guľu sa totiž pripravovali na súťaž, po ktorej veľmi túžili, na ktorú sa tešili. Na stretnutí s novinármi to uviedol prvý muž realizačného tímu Adrián Guľa, ktorý je spolu s najbližšími spolupracovníkmi prichystaný energiu, skúsenosti a vedomosti dať do služieb aktuálneho zamestnávateľa. Všetku energiu chcú obetovať tomu, aby hral Trenčín v Corgoň lige dôstojnú úlohu a nebol v nej iba do počtu.

"Práve pre náročnosť súťaže, ktorá nás teraz čaká, sme zvolili duely so silnejšími súpermi, medzi ktorými nechýbali ani mužstvá českej Gambrinus ligy," skonštatoval tridsaťšesťročný Adrián Guľa a pokračoval: "Spomenutá konfrontácia s tými najsilnejšími súpermi bola veľmi dobrou vecou. Meranie síl s českými protivníkmi ako boli Hradec Králové (4:0), Sigma Olomouc (6:0), respektíve Baník Ostrava (0:3) alebo 1. FC Slovácko (1:4) nám jasne ukázalo nie iba veci, na ktorých môžeme v budúcnosti v Corgoň lige stavať, ale tiež odhalila aj naše nedostatky, na ktorých musíme počas nadchádzajúcej sezóny ešte intenzívne pracovať." Trenčania pod jeho vedením odohrali v rámci letnej prípravy spolu šesť stretnutí s vyrovnanou bilanciou (3 víťazstvá - 3 prehry, skóre 14:10), najlepším strelcom bol argentínsky kanonier David Depetris so šiestimi úspešnými zásahmi.

Odchovanec Interu Bratislava a kapitán AS Trenčín Martin Ševela, ktorý v minulosti strávil rok a pol aj v belasom drese Slovana, je veľmi rád, že v pokročilom futbalovom veku sa vracia do najvyššej slovenskej súťaže. "Som šťastný, že som späť v Corgoň lige a ešte na staré kolená budem hrať s aktuálne najlepšími slovenskými mužstvami," zdôraznil tridsaťpäťročný kapitán a prirodzený vodca AS Trenčín. "Nemám rád, keď niekto delí mužstvo na starých a mladých. To je také umelé delenie. V prvom rade sme jeden tím, v ktorom útočníci nemôžu existovať bez podpory obrany a obrana nemôže byť úspešná bez pomoci hráčov zo stredu poľa a útoku," reagoval Martin Ševela na otázku, ako v kabíne Trenčína spolunažívajú skúsení hráči s futbalistami, ktorí v Corgoň lige budú v piatok 15. júla 2011 v súboji s majstrovským Slovanom Bratislava iba debutovať.

Prvý muž realizačného tímu AS Trenčín Adrián Guľa sa nevyhol na utorkovej tlačovej besede ani otázke, či je spokojný so zložením súčasného kádra, resp. či v kabíne očakával aj nejaké výraznejšie posily. "V prvom rade musím povedať, že sme spokojní s tým, že mužstvo, ktoré s veľkým náskokom vyhralo druhú najvyššiu slovenskú súťaž, zostalo spolu. To bol náš hlavný cieľ, na ktorom sme sa hneď po úspešnej sezóne s vedením a manažmentom mužstva dohodli. Aby sme mohli úspešne pôsobiť v Corgoň lige, musíme ju hrať s futbalistami, ktorí boli spolu už dlhšie obdobie. Z mužstva zatiaľ nikto neodišiel a navyše prišli do neho hráči, ktorí môžu byť prínosom. Preto medzi príchody rátam aj účinkovanie Lestera Peltiera z Trinidadu a Tobaga, ktorý sa v našom drese predstavil už v závere minulej sezóny 2010/2011. Medzi príchody počítam aj návrat skúseného Vojtecha Horvátha, ktorý pre zranenie v uplynulej sezóne pol roka nehral. Teraz je už zdravotne fit a určite nám svojimi skúsenosťami v Corgoň lige pomôže. Hráči, ktorých máme, sú tí najlepší," zdôraznil tréner Adrián Guľa.

Spokojnosť s návratom do Corgoň ligy neskrýval ani generálny manažér tímu Róbert Rybníček, ktorý postup medzi slovenskú futbalovú elitu označil za vyvrcholenie takmer štvorročného úsilia majoritných akcionárov klubu vrátiť futbalu v Trenčíne jeho niekdajšiu slávu. "Pre mňa osobne je tento moment veľmi emotívny a osobný. Keď sme pred takmer štyrmi rokmi prišli do trenčianskeho futbalu s cieľom vrátiť ho medzi tímy Corgoň ligy, mnohí nad našimi ambíciami neveriaco krútili hlavami a o našich zámeroch pochybovali. Teraz je to realita a Trenčín po postupe do najvyššej slovenskej súťaže je opäť v centre mediálneho záujmu. O Trenčíne sa opäť rozpráva, píše, čo je pozitívnym ovocím nášho niekoľkoročného úsilia," povedal Róbert Rybníček na tlačovej besede pred začiatkom nového ročníka Corgoň ligy.

"Nejdeme teraz tvrdiť, že ideme hrať o titul. Takýmito vyjadreniami sa nechceme verejne prezentovať. To by bolo prehnané a silácke. My ideme do súťaže s ambíciou byť úspešní v každom zápase, na ktorý nastúpime. Či sa nám to podarí, ukáže čas. Do konfrontácie s najlepšími mužstvami Slovenska nepôjdeme v porazeneckej nálade, ale ani s veľkými vyhláseniami. Chceme pokračovať v našom typickom hernom prejave a presadiť sa našimi vlastnými zbraňami, ktorými sme dokázali víťaziť nad súpermi v uplynulej sezóne," tvrdili zhodne tréner Guľa i kapitán Martin Ševela. Obaja sa tiež tešia na to, že debut v Corgoň lige si odkrútia na pôde najlepšieho slovenského mužstva, ktoré tesne pred súbojom s Trenčínom bude hrať úvodný zápas 2. predkola Ligy majstrov. "O takom vstupe do sezóny sníva každý tím. Všetci sa chcú stretnúť s top tímom najvyššej republikovej súťaže, nám sa to teraz v piatok splní. Čo viac si môžeme priať?" zdôraznil Adrián Guľa.

Do Corgoň ligy aj s Aegonom, Nike, Urpinerom a Synot Tipom

Generálnym partnerom staronového účastníka Corgoň ligy bude minimálne na štyri roky poisťovacia spoločnosť Aegon, s ktorou zástupcovia AS Trenčín podpísali zmluvu o partnerstve a spolupráci. Medzi zlatých partnerov patrí tiež firma Nike, ktorá zabezpečí technické vybavenie tímu AS Trenčín. Ševela a spol. budú v jej výrobkoch hrať majstrovské corgoňligové zápasy, do portfólia zlatých partnerov "guľovcov" patrí aj slovenský pivovar Urpiner a česká stávková kancelária Synot Tip. Aj vďaka ich pomoci sa vedeniu AS Trenčín darí naplniť plánovaný ročný rozpočet 1,9 milióna eur. Časť z neho (290 000 eur, pozn.) už odčerpala výmena umelého trávnika 3. generácie a modernizácia štadióna na Sihoti.

Autor: sita
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa