Aktuality - archiv 21.11.2011

Neviem, čo sa deje, hľadal slová smutný Báez

Aldo Báez: „Dvakrát do vás súper nabehne a ja mám z toho dve vylúčenia...“

Argentínsky stredopoliar AS Trenčín Aldo Báez bol po príchode na Slovensko takmer ako neriadená strela. Hráč tvrdý ako žula si počas prvého polroku vyslúžil hneď dve červené karty v rozpätí necelých dvoch mesiacov. Pri neúspešných záchranárskych prácach v ročníku 2007/2008 išiel pod sprchy vždy po dvoch žltých kartách. To však bolo pred tri a pol rokom. Odvtedy bol za celý čas vylúčený iba raz a opäť pre dve žlté karty.

Od posledného prehrešku v marci minulého roka ubehol rok, osem mesiacov, dva týždne a opäť sa červenalo. Tentoraz to bolo už bez žltej karty. Na súboj proti Senici však tak ľahko nezabudne. Herecké umenie senického futbalistu znamenalo vylúčenie. Súboj v Nitre si odsedel na tribúne a o to viac sa tešil na zápas proti Dunajskej Strede. Po súboji na Žitnom ostrove mu však zostali len oči pre plač. Rozhodcovia opäť naleteli jednému „kaskadérovi“ a Báez opäť inkasoval rovno červenú kartu.

„Neviem, čo sa deje. Neviem, čo mám robiť inak,“ hľadal slová svojou milo lámavou slovenčinou nádejný stredopoliar. Niečo však nebolo tak ako predtým. Márne by sme hľadali jeho typický úsmev. Tak vážneho a zamysleného sme ho ešte nevideli. „Veď ja nie som zákerný hráč. Ani raz počas môjho pôsobenia na Slovensku som nedostal červenú kartu. Vylúčení som bol vždy za dve žlté karty. Až teraz a hneď dve za pár dní. Ak nepočítam moje prvé mesiace po príchode z Argentíny, išiel som predčasne do šatne jediný raz za viac ako tri sezóny,“ sumarizuje Báez.

Hovoriť, že argentínsky stredopoliar je anjelom, by bolo prehnané. Nie je však ani čertom. Možno tak anjelom s rohami. „Hrám tvrdo a nikomu neuhnem. Aj preto mám na svojom konte viac žltých kariet. Patrí to však do mojej práce. Som defenzívny stredopoliar a zvádzam viac súbojov ako každý iný hráč. Ani s rozhodcami som nemal nikdy problém. Vždy sme všetko vyriešili s úsmevom,“ rozhovoril sa Báez, ktorý ani v najhoršom sne nečakal senické „déjá vu“. „Nechápem to. Na trest za nevinnú zrážku som zabudol a teraz mi hrozí ešte niečo horšie. Dvakrát do vás súper nabehne a ja mám z toho dve vylúčenia...,“ dodal rodák z Buenos Aires. Najviac ho mrzí to, že aj hráč súpera sám priznal, že sa snažil vykoledovať si kartu pre nášho stredopoliara.

Dnes má hlavu plnú otázok Báez. Nabudúce to môže byť niekto iný z celkom iného mužstva.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa