Aktuality - archiv 5.12.2011

Diváci vo finále fandili našim

Radúz Dorňák: „Tento rok sme išli za jediným cieľom - prvým miestom“\r\n\r\n

Futbalisti AS Trenčín do 19 rokov zvíťazili na 20. ročníku halového turnaja v Prahe. S najmladším tímom spomedzi dvanástich účastníkov prešli podujatím bez straty jedinej kvetinky. „Ako jediný v celej histórii sme turnaj vyhrali bez straty bodu. O to je náš úspech cennejší. Na hráčov som veľmi hrdý,“ povedal na úvod tréner výberu Radúz Dorňák.

„Pokračovali sme v úspešnom vystúpení z posledných sezón. Veď pred dvoma rokmi sme tu zvíťazili. Uplynulý ročník som na turnaj zobral mladších hráčov a aj napriek tomu sme skončili tretí. Tento rok sme išli za jediným cieľom - prvým miestom,“ pokračoval v rozhovore tréner ligovej osemnástky.

Trenčania uspeli v konkurencii desiatich českých a jedného slovenského tímu. Podľa slov skúseného kormidelníka je práve tento turnaj jedným z vyvrcholení skončenej jesennej časti ligových súťaží starších dorastencov. Prvým súperom našich chlapcov bola pražská Sparta. Po kvalitnom, organizovanom a vysoko takticky zahranom súboji sme zvíťazili 4:1. „Sparta z nás chytá pomaly komplex, posledných päť zápasov sme s nimi vyhrali,“ povedal na margo prvého stretnutia Dorňák.

Hoci tréner do druhého súboja základnej skupiny proti Tepliciam (6:3) nasadil od úvodu štvoricu hráčov, ktorá má skúsenosti aj s prvým tímom, úvod do zápasu nám nevyšiel. Po poldruha minúte svietilo na ukazovateli nepriaznivé skóre 0:2. „Chlapci napokon ukázali svoj charakter a nezlomnú vôľu. Skrátenými striedaniami sme súpera unavili a otočili skóre zápasu vo svoj prospech. Po zápase sme mali istotu postupu, čo sa odzrkadlilo v stretnutí s Jihlavou (8:4).  Schuti sme si zahrali a podali najlepší výkon na turnaji,“ pokračoval v opise zápasov Dorňák.

Dorast po víťazstve nad Spartou víťazom turnaja v Prahe

V semifinálovom stretnutí sme narazili na Bohemians 1905. Súboj dvoch mužstiev s podobným ponímaním hry vyšiel opäť v náš prospech. Od stavu 4:4 sme zúročili skúsenosti a postúpili do finále, kde sme sa opäť stretli so Spartou Praha. „Finálový zápas bol veľmi náročný, najmä po taktickej stránke. Zakončenie vždy prišlo až po kvalitne vypracovanej akcií. Záver sme ale zvládli lepšie,“ zakončil hodnotenie zápasov tréner.

Mladíci z Trenčína opäť zaujali. Pochvalne sa na ich adresu vyjadrovali viaceré futbalové osobnosti rokov minulých. Technický futbal najviac ocenil Antonín Panenka a riaditeľ turnaja Petr Svoboda. „Obaja kvitovalitechnický a tvorivý futbal, akým sme sa predviedli v Prahe. To, že sme predvádzali kvalitný futbal sa páčilo aj publiku. V záverečnom súboji proti Sparte bolo jednoznačne na našej strane. Vyslúžili sme si ich sympatie,“ povedal na záver Radúz Dorňák.

Základná skupina:
AS Trenčín – Sparta Praha 4:1
Góly: Svatík, Skovajsa, Bezák, Lobotka

AS Trenčín – Teplice 6:3
Góly: Malík, Bariš, Bezák, Lobotka, Kyselica, Malec

AS Trenčín – Jihlava 8:4
Góly: Morong 3, Šiko, Bezák, Čentéš, Kyselica, Lobotka

Semifinále:
AS Trenčín – Bohemians 1905 7:4
Góly: Šiko 2, Morong, Skovajsa, Čentéš, Kyselica, Malec

Finále:
AS Trenčín – Sparta Praha 4:3
Góly: Šiko, Bednárik, Mazáň, Lobotka

Zostava AS Trenčín: Gladiš, Zemanovič – Ranko, Bezák, Skovajsa, Opatovský, Bednárik, Čentéš, Bariš, Malík, Morong, Lobotka, Kyselica, Mazáň, Svatík, Šiko, Malec

 

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa