Aktuality - archiv 28.2.2012

Hrať pred vlastnými je skvelý pocit, tvrdí Štefánik

Jakub Holúbek: "So Samom si perfektne rozumieme. Je radosť hrať s takým spoluhráčom"

Návrat reprezentácie pod Čákov hrad sa vydaril. Víťazstvo "dvadsaťjednotky" nad Čiernou Horou (4:1) teší o to viac, že v základnej jedenástke trénera Ivana Galáda sa prezentovala aj dvojica hráčov AS. Stredopoliari Samuel Štefánik a Jakub Holúbek výkonmi potešili. Prvý menovaný navyše otvoril skóre stretnutia.

Štefánik strávil na dobre známom trávniku úvodných štyridsaťpäť minút. Zaplnený štadión potešil už po necelej štvrťhodine hry gólovým zakončením. „Správny športovec nikdy nemôže byť spokojný so svojim výkonom. V zápase sa vyskytli situácie, ktoré som mohol riešiť inak,“ povedal skromne Štefánik.

Gólovú situáciu riešil inštinktívne

V najcennejšom drese sa mu podarilo vsietiť vôbec prvý reprezentačný gól, z ktorého mal veľkú radosť. „Veľmi dobrú prihrávku mi ponúkol Jakub Paur. Pre mňa už nebol problém umiestniť loptu do siete. Pozrel som sa kde stojí protihráč a inštiktívne som triafal medzi jeho nohy. Padlo to tam, čo ma veľmi teší. Prvý reprezentačný gól venujem mojim najbližším.“

Za úspech sa platí. Príspevku do klubovej kasy sa nevyhne ani Štefánik. Väčšina z jeho spoluhráčov totiž zápas sledovala priamo na tribúne. „Jedná sa síce o prípravný zápas, ale gól bol reprezentačný. Nebudem sa brániť, ak by mi to spočítali,“ dodal s úsmevom nádejný tvorca hry.

Hrať pred vlastnými je skvelé

Štadión na Sihoti Slovákom priniesol šťastie, hoci nie všetkým vyhovoval. „Niektorí spoluhráči nemali veľkú radosť, že musia hrať na umeline. Napokon sme videli, že s ňou nebol až taký výrazný problém. Bol by som rád, ak by sa viac zápasov odohralo v Trenčíne. Je skvelý pocit hrať pred vlastnými,“ zaželal si dvadsaťročný záložník.

Klubová chémia fungovala

Zo začiatku zápasu hrala naša dvojica vedľa seba. To však trvalo iba do prvého striedania, ktoré prišlo už po dvanástich minútach. „Niečo nám vyšlo, nie čo nie. So Samom si však perfektne rozumieme. Je radosť hrať s takým spoluhráčom. Ku gólu mu samozrejme úprimne gratulujem,“ poznamenal na pozápasovej tlačovej konferencii Jakub Holúbek.

Tréner hodnotil kladne

Možnosť vzhliadnuť na vlastné oči svojich zverencov si nenechal ujsť ani tréner Adrián Guľa. Po zápase pridal aj on svoje hodnotenie. „Obaja chlapci podali veľmi solídne výkony. Samo mohol viac využívať krídelníkov, ktorí sa mu núkali do kombinácie. Kubo zvládol zápas veľmi dobre po taktickej stránke. Dobre fungoval v ofenzívnej aj defenzívnej činnosti.“

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa