Aktuality - archiv 3.6.2012

Novou tvárou Frimmel z Hornej Nitry

Adrián Guľa: "Nie je to tuctový hráč. Ak bude chcieť a pracovať, môže rásť"

Novou tvárou v kabíne AS Trenčín je devätnásťročný stredopoliar Marek Frimmel. Klubu sa upísal na štyri roky. Nádejný krídelník prichádza do prvého mužstva z FC Baník Horná Nitra, s ktorým náš klub už rok úzko spolupracuje. Záujem o mladého záložníka sme mali už počas zimnej prestávky, ale prestup sa uskutočnil až pred štartom nového ročníka.

„Ide o zaujímavého, talentovaného hráča, ktorý môže u nás rozvinúť svoj potenciál. Najmä v krídelnom priestore vie byť nebezpečný. Nie je to tuctový hráč. Ak bude chcieť a pracovať, môže rásť,“ povedal na adresu nového hráča tréner Adrián Guľa.

V médiách sa už objavili informácie, že by malo ísť o náhradu za Filipa Hlohovského. Kormidelník AS to nevylučuje, ale v prvom rade pýta pre mladého Prievidžana čas na aklimatizáciu. „Môže byť iný ako Hlohovský. Neohraničoval by som to iba v tomto smere. Marek je priamočiarejší. Bude len na ňom záležať, ktorým smerom sa uberie jeho kariéra. Čaká ho dlhá cesta. Nečakáme od neho zázraky za mesiac. Dostane čas aj priestor na aklimatizáciu. Počítame so všetkým. Sme však presvedčení, že ide o veľmi zaujímavého futbalistu,“ doplnil Guľa.

Mladý stredopoliar sa na angažmán pod Čákovým hradom teší. „Bude to zaujímavé. Musím sa priznať, že toto som sám nečakal,“ povedal Frimmel, ktorý absolvoval u nás už dve skúšky. „Chalani boli super. Všetko bolo v pohode. Teraz už musím len na sebe poriadne pracovať,“ dodal na záver futbalista z prievidzskej liahne. Do šatne AS neprichádza celkom do neznáma, keďže sa pozná s Petrom Mazánom a Igorom Šemrincom. Zo vzájomných súbojov v dorasteneckých súťažiach pozná aj ďalších Trenčanov.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa