Aktuality - archiv 25.2.2008

Cieľom minimálne jedenásta priečka

TB AS Trenčín pred štartom jarnej časti najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2007/2008

Posledný tím po jesennej časti Corgoň ligy AS Trenčín má pred druhou polovicou sezóny jediný cieľ, ktorým je záchrana v najvyššej súťaži. Klub sa počas jesene stabilizoval po ekonomickej stránke a na jar by mala podľa slov vedenia klubu nasledovať stabilizácia výkonnosti mužstva. "Našim cieľom je jedenásta priečka, čo znamená záchrana v najvyššej súťaži. Ja som však presvedčený, že skončíme vyššie," povedal na utorkovej predsezónnej tlačovej konferencii generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček a pokračoval: "Klub stále prechádza zmenami a tie sú na trenčianske pomery nevídané. Keď sa nám podarí splniť prvú veľkú úlohu, ktorú máme pred sebou, môžeme myslieť na ďalšie ciele deklarované v minulosti. Myslím si, že fanúšikov už čakajú iba krajšie časy."

Po neúspešnom pokuse angažovať kormidelníka zo zahraničia povedie mužstvo ako hlavný kormidelník doterajší asistent Martin Stano. Spoločne s ním vytvoria trénersky tím Peter Ančic, Ton Jenner a Roman Hodál. "Po zlej jeseni od nás každý čaká iný vstup do súťaže. Máme za sebou kvalitné prípravné obdobie a natrénované chceme predať v súťaži. Príprava bola po obsahovej stránke trochu odlišná ako v minulosti. Vynechali sme dlhé behy a okrem herných prvkov sme sa zamerali na špeciálnu silu a výbušnosť. Mottom prípravných stretnutí bolo naučiť mužstvo vyhrávať," povedal M. Stano.

Trenčín odohral desať prípravných zápasov s bilanciou šesť víťazstiev, jedna remíza a tri prehry a priavznivým skóre 28:13. Najlepším strelcom sa stal s 10 gólmi argentínsky útočník David Depetris, ktorý je jednou zo šiestich nových tvári v mužstve. Okrem navrátilca z hosťovania Mateja Rožníka prišlo päť legionárov. Depetrisa doplnil jeho krajan stredopoliar Aldo Báez, z Holandska prišli skúsený stredopoliar Thijs Sluijter a nádejný ľavý obranca Danny van der Ree a spoločne s nimi aj Grék Angelos Chanti. Dvojica Argentínčanov pôsobila v druhej najvyššej domácej súťaži. Sluijter prichádza z bulharského Litexu Loveč a Ree s Chantim z akadémie jedného zo súčasných majiteľov trenčianskeho klubu Tschena La Linga.

Staronovým kapitánom zostal obranca Csaba Horváth, ktorý rovnako ako vedenie AS nepripúšťa pád o súťaž nižšie. "Tešíme sa na ligu. Veríme, že tím sa dal dokopy a splní cieľ, ktorý máme pred sebou," komentoval Cs. Horváth.

Trenčín vyrukuje do druhej polovice sezóny s mladším mužstvom ako bolo to, čo padlo na jeseň na dno ligovej tabuľky. Okrem neúspešného anglického trénera Roba McDonalda odišli skúsení Michal Lesák, Milan Mičenec, Igor Szkukalek, Martin Doubek, Martin Minarčík a Jaroslav Kamenský.

S aktívnou činnosťou prakticky skončil brankár Roman Hodál. Do bránky tak budú k dispozícii iba 19-ročný Dalibor Rožník a o niečo skúsenejší, 23-ročný Miloš Volešák. "Je pravdou, že sme sa zaoberali otázkou posilnenia brankárskeho postu. Napokon sme túto možnosť zavrhli. Máme dvoch nádejných brankárov a chceme im dať šancu. Volešák je vynikajúci gólman, ktorého pribrzdili zdravotné a rodinné problémy. Pomaly opäť získava istotu a je len otázkou psychiky, kedy ukáže svoje prednosti. Rožník prešiel všetkými mládežníckymi výbermi a aj podľa pána Vencela tu dlho nebol taký talentovaný brankár. Musíme sa zbaviť predsudkov, že niekto je mladý, iný neskúsený. Je to najmä o sebadôvere a kvalite, ktorá rozhoduje," komentoval na záver riešenie situácie na dôležitom poste medzi tromi žrďami Róbert Rybníček. Výkonný šéf trenčianskeho klubu tiež predostrel snahu vytvoriť do začiatku novej sezóny rezervný tím.

Káder futbalového klubu AS Trenčín na jarnú časť Corgoň ligy 2007/2008:
Brankári: Dalibor Rožník, Miloš Volešák, Roman Hodál
Obrancovia: Miloš Jakúbek, Peter Čögley, Boris Godál, Peter Kleščík, Csaba Horváth, Tomáš Olej, Danny van der Ree (Hol.)
Stredopoliari: Aldo Omar Báez (Arg.), Angelos Chanti (Gréc.), Thijs Sluijter (Hol.), Roman Gergel, Tomáš Marček, Branislav Jašurek, Lukáš Gálik, Martin Kasálek
Útočníci: David Depetris (Arg.), Matej Rožník, Filip Hlohovský, Lukáš Šebek, Juraj Križko

Zmeny v kádri Trenčína počas zimnej prestávky:
Prišli: Danny van der Ree (Tonegido/Hol.), Aldo Omar Báez (Ferro Caril Oeste/Arg.), Angelos Chanti (Tonegido/Hol.), Thijs Sluijter (Litex Loveč/Bulh.), David Depetris (Atletico Rafaela/Arg.), Matej Rožník (návrat z hosťovania v Humennom)

Odišli: Tomáš Kaňa (česká nižšia súťaž), Martin Minarčík (návrat z hosťovania do Žiliny, následný odchod do Zlatých Moraviec), Martin Gavlák (návrat z hosťovania v Čadci, odchod do Zlína/ČR), Michal Lesák (česká nižšia súťaž), Milan Mičenec (Mogilev/Bielor.), Miroslav Lauko (hosťovanie v Michalovciach), Igor Szkukalek (návrat z Dunajskej Stredy, odchod do Ferencvárosu Budapešť/Maď.), Martin Doubek (Třinec/ČR), Gejza Baranyai (návrat z Lučenca, odchod do Zlína/ČR), Jaroslav Kamenský (hosťovanie v Pezinku)

Autor: SITA
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa