Zápasy - archiv 8.3.2008

Ďalšia prehra na konte AS

AS Trenčín - MFK Košice 1:2 (0:1)

AS nezastavilo sériu prehier, ktorú odštartovalo ešte počas jesennej časti najvyššej domácej súťaže, ani v prvom jarnom súboji na Sihoti, keď podľahlo MFK Košice 1:2 (0:1). Trenčania prehrali už siedmy zápas v rade a stále sú tak na dne ligovej tabuľky.

Oba tímy hrali v prvom polčase až príliš opatrne, akoby mali jeden z druhého až prílišný rešpekt. Pekných akcií bolo ako šafránu a ani tempo hry nebolo vysoké. V 18. min Šebek efektne pätičkou vysunul Sluijtera, ktorého tvrdú strelu vyrazil spod brvna brankár hostí Putnocký. V 31. min ho delovkou z 20 metrov preveril aj Gergel, skóre sa však paradoxne menilo až tesne pred prestávkou na opačnej strane. Po krídle unikol v 44. min Kolbas a jeho prihrávku usmernil na päťke nedôsledne strážený Novák do odkrytej bránky - 0:1.

Gól do šatne domácich zaskočil a do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie Košice. Tím z východu Slovenska sa dostal aj do šancí. V 57. min Bicákovu tvrdú strelu z päťky gólman Rožník vykopol a v 68. min znovu Bicák zaváhal vo výbornej pozícii. Domáci sa nedokázali dostať do hry a v druhom polčase si nevypracovali príležitosť na skorigovanie skóre. V 83. min neuspel na päťke osamotený Majerník. Košice však aj tak zvýraznili svoje zaslúžené víťazstvo v 87. min, keď najskôr Jurčo napálil do brvna a Novák hlavičkou dorazil loptu do prázdnej bránky - 0:2. V nadstavenom čase holandský legionár Sluijter takisto hlavičkou predsa len strelil aspoň čestný úspech trápiaceho sa Trenčína.

AS Trenčín - MFK Košice 1:2 (0:1)

Góly: 90.+ Sluijter - 44. a 87. J. Novák

Žlté karty: 45. Gergel, 82. Kleščík - 10. Bicák

Domáci: D. Rožník - Godál, Cs. Horváth, Kleščík, Kasálek - Marček (63. Jašurek), Gergel, Báez (76. Chanti), Sluijter - Depetris, Šebek (63. Hlohovský)

Hostia: Putnocký - Školník, Džogan, Bašista, Roman Šimko - Pavol Majerník - Viazanko (69. Cicman), Kolbas, Milinkovič (89. J. Majoroš), Bicák (85. P. Jurčo) - J. Novák

Rozhodovali: P. Hrčka - Kubačka, Cuninka

Divákov: 2030

Martin Stano (tréner AS Trenčín): "Za náš výkon v tomto zápase sme si nezaslúžili bodovať. Prvý polčas bol ešte vyrovnaný, v jeho závere sme však dostali gól a v druhom polčase to už bolo z našej strany chaotické. Zle sme kombinovali, príliš veľa chlapcov hralo pod svoj výkonnostný štandard. Žiaľ, našej hre chýbalo aj srdce, na ihrisku sa musíme o výsledok pobiť oveľa viac."

Ján Kozák st. (tréner MFK Košice): "Prvý polčas nebol z našej strany dobrý, pretože po predchádzajúcom zápase sme urobili štyri zmeny v zostave a hráči sa zohrávali trochu dlhšie. Naviac aj domáci hrali poctivý futbal a dobre vykrývali priestor. Vedeli sme, že toto stretnutie bude o tom, kto strelí prvý gól. Podarilo sa to nám a keďže po prestávke bola už naša hra dobrá s peknými kombinačnými prvkami a ťahom na bránku, môžem vysloviť spokojnosť."

foto: sita.sk

Autor: SITA
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa