Aktuality - archiv 1.3.2013

Mladí majú šancu ukázať, čo v nich je

Peter Čögley: „Ak nám pomôžu chalani z útoku a zo záložnej formácie, som pevne presvedčený, že to vzadu zvládneme“

Zimná prestávka sa skončila. Zverencov trénera Adriána Guľu čaká prvý jarný zápas pred vlastným publikom v sobotu o 14.30 h. Na Sihoti privítame nováčika z Myjavy.

„V kabíne panuje dobrá nálada. Všetci sa už tešíme na prvý jarný zápas. Navyše, keď ho hráme pred vlastným publikom,“ povedal na úvod s úsmevom Peter Čögley.

Trojmesačná zimná prestávka ponúkla hráčom priestor na oddych aj na poctivú prípravu. „Tréneri nám po sezóne nechali takmer päť týždňov voľna. Následné obdobie by som zhodnotil veľmi pozitívne. Každý z nás pracoval na dobrej úrovni, čo sa potvrdilo aj v prípravných zápasoch. Uvidíme, čo prinesie liga, ale verím, že sme dostatočne pripravení,“ pokračoval pravý obranca AS.

Bez Godála a Kleščíka

Najvýraznejšími zmenami prešli zadné rady. Boris Godál prestúpil do poľského Lubinu a Petrovi Kleščíkovi iba prednedávnom dali dole dlahu. „Chalani nám chýbajú, ale každý je nahraditeľný. Všetko zlé je na niečo dobré. Šancu dostane mladá krv, ktorá má veľkú príležitosť ukázať, čo v nej je,“ zamyslel sa rodák zo Soblahova.

Zodpovednosť aj na jeho pleciach

Súper z Myjavy sa na jeseň v Trenčíne prezentoval zodpovedným obranným výkonom a vyrážal do nebezpečných kontier. Čögley predpokladá, že sobotňajší zápas bude podobný. „Záleží na nás, ako sa s ich hrou vyrovnáme. Ak budeme kopiť chyby, dokážu nás zatlačiť aj oni. Musíme byť zdravo agresívni. Bude to náročný zápas.“

Práve na dvadsaťštyriročnom obrancovi bude ležať veľká ťarcha. V obranných radoch bude najstarším a najskúsenejším hráčom. „Už sme to riešili aj s trénermi. Mojou úlohou bude dirigovať mladších spoluhráčov. Ak nám pomôžu chalani z útoku a zo záložnej formácie, som pevne presvedčený, že to vzadu zvládneme,“ dodal odhodlane Čögley.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa