Zápasy - archiv 9.3.2013

Po víťazstve v Ružomberku sme na druhej priečke

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:2 (1:0)

Štvrté víťazstvo na trávnikoch súperov získali zverenci trénera Adriána Guľu v Ružomberku. Po góloch Jakuba Holúbeka a Františka Kubíka sme miestny MFK zdolali 2:1 (0:1). Po víkende sme tak na skvelej druhej priečke Corgoň ligy.

V opatrnej úvodnej desaťminútovke sme mali navrch. Z dvoch rohových kopov a územnej prevahy sme však žiadnu gólovú príležitosť nevyťažili. V 13. min si celkom nerozumeli Čögley s Volešákom. K lopte sa v pokutovom území dostával Ďubek. V blízkosti Volešáka však až príliš dobrovoľne spadol a rozhodca nariadil pokutový kop. Sám faulovaný hráč ho aj premenil - 0:1. Následne sa do dobrej šance dostával Mukendi, ale domáci vyťažili iba rohový kop. Nasledoval zmätok na bránkovej čiare pred Volešákom, no Ružomberčania nedokázali loptu pretlačiť do siete. V 21. min sa k odrazenej lopte dostal Adi, poslal ju ale vedľa ľavej žrde. O desať minút neskôr sa k priamemu kopu z tridsiatich metrov postavil Bielák a Volešáka poriadne natiahol. 

Hneď v úvode druhého polčasu sa do dobrej pozície dostal Baéz, ale v najlepšom momente na strelu zaváhal. Ešte v úvodnej päťminútovke sa z dvadsiatich metrov oprel do lopty Lobotka, no lopta skončila len na žrdi. Aktívna hra AS slávila úspech. V 50. min fauloval Kubíka domáci Jurkemik a Holúbek z pokutového kopu vyrovnal. Už o štyri minúty neskôr uvoľnil Štefánik aktívneho Kubíka. Ten si potiahol loptu okolo obrancu domácich a poslal náš tím do vedenia - 2:1. V 63. min letel Mazáňov center na zadnú žrď, kde bol Štefánik, no ten loptu do siete nepretlačil. Ružomberok sa začal viac tlačiť pred našu šestnástku, čím vznikal priestor na rýchle kontry. V 70. min išli Kubík s Adim na jedného obrancu súpera, ale prvý menovaný dobre neprihral. Ružomberok mohol vyrovnať po hlavičkách Mukendiho a Masla, avšak výborný Volešák bol vždy na svojom mieste. V závere zápasu sa mohlo skóre zmeniť na oboch stranách. Najskôr však Čögley odvrátil nebezpečenstvo mimo našej šestnástky a následne William nevyužil veľkú gólovú príležitosť.

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:2 (1:0)

Góly: 14. Ďubek (11 m) - 51. Holúbek (11 m), 55. Kubík

Žlté karty: 86. Ďubek - 13. Volešák

Domáci: Zich - Maslo, Greššák, Práznovský, Jurkemik - Bielák, Nagy (59. Zreľák) - Lupták (71. Serečin), Ďubek, Pekár (78. Almaský) - Mukendi

Hostia: Volešák - Čögley, Ramón, Bednárik, Mazáň - Baéz (89. William) - Mazan (46. Lobotka), Štefánik, Holúbek, Kubík (79. Frimmel) - Adi

Rozhodovali: Pavlík - Bednár, Borsányi

Divákov: 1860

Povedali po zápase:
Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Nezačali sme zápas dobre, pôsobili sme zakríknuto. Napriek tomu sme sa dostali do vedenia. Stretnutie sme si prehrali za päť minút hrubými chybami. V záverečnej polhodine chlapci akoby už nemali čo stratiť, začali hrať lepšie a prišli aj šance. Tomuto stretnutiu by viac pristala remíza."

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Videli sme dobrý duel. Chlapci odviedli perfektnú prácu, keď dokázali otočiť nepriaznivý vývoj na súperovom ihrisku. Mali sme dostatok možností, aby sme si vedenie poistili a zápas dohrávali bez zbytočnej nervozity. Hráčom patrí za výkon a výsledok poďakovanie."

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa