Zápasy - archiv 2.4.2013

Z Banskej Bystrice vezieme bod za bezgólovú remízu

FK Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín 0:0

Zverenci  trénera Adriána Guľu neprehrali ani v piatom zápase jarnej časti sezóny. Na ihrisku Dukly Banská Bystrica uhrali bezgólovú remízu.

Po opatrnom úvode a náznakoch šancí na oboch stranách prišla príležitosť Štefánika. Jeho nebezpečnú strelu z vnútra šestnástky však zblokoval jeden z obrancov Dukly. Už o chvíľu neskôr vystrelil Kubík, loptu tečoval ešte Adi, no Boroš ju stačil vytlačiť na roh. V 19. min po rýchlom prechode stredom ihriska našiel Turňa na pravej strane Slančíka, ten však v dobrej pozícii zaváhal. Štefánik vysunul nabiehajúceho Mazana, avšak Boroš bol pri lopte skôr. V 28. min Kubík posadil center na hlavu Adiho, no ten mieril iba do pravej žrde. Dukla pohrozila po druhý raz, keď Pančík našiel Hučka, ten však v dobrej pozícii nemieril presne. V 34. min prestrčil Mazan na Adiho, ale nigérijský útočník z hranice šestnástky našiel iba náruč brankára Dukly. Na druhej strane hlavičkoval medzi dvoma našimi obrancami Penaška, ale Volešáka neprekvapil. V 41. min unikol po pravej strane Kubík, zasekol okolo obrancu domácich, ale šancu nepretavil na gól a ani na presnú finálnu prihrávku. Hneď z protiútoku mohol skórovať Pančík. Jeho strelu z desiatich metrov ale obrana zrazila na roh. 

Hneď v úvode druhé polčasu najlepší z Banskobystričanov Pančík poriadne natiahol Volešáka, ten však loptu vytlačil na roh. Nasledujúce minúty boli najmä o bojovnosti na ťažkom teréne. V 60. min po nedorozumení našej obrany súper síce skóroval, ale strelec bol v postavení mimo hry. V 67. min bol Volešák po centroch Banskej Bystrice v plnej permanencii. Všetky nebezpečné lopty si napokon postrážil. Následne Brašeň v gólovej pozícii minul. Obraz hry sa zmenil. Pokiaľ v prvej polovici stretnutia sme mali viac z hry my, v druhom polčase hrozila najmä Dukla. Záver stretnutia, ale patril nám. V 82. min Kubík získal loptu, no Mazan na jeho center nedosiahol.

FK Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín 0:0

Žlté karty: 38. Brašeň, 62. Pančík - 16. Kubík

Červené karty: 90. Adi

Domáci: Boroš - Poljovka, Adámik, Savič - Turňa, Brašeň (81. Považanec), M. Hlinka, M. Pančík, Hučko - Peňaška (75. Vrána), Slančík (89. Šovčík)

Hostia: Volešák - Čögley, Bednárik, Ramón, Mazáň - Baéz - Mazan (87. Ďuriška), Lobotka, Štefánik (75. William), Kubík - Adi

Rozhodovali: Leško - Weiss, Ádám

Divákov: 860

Povedali po zápase:
Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "S prihliadnutím na ťažký terén sa hral výborný futbal. Hráči predviedli veľa kombinácií a zrodilo sa množstvo šancí, takže diváci si prišli na svoje, hoci góly dnes nepadli. Som rád, že moje mužstvo preukázalo charakter a vôľu. Verím, že keď budeme takto pokračovať, prídu aj góly a pribudnú nám ďalšie body do tabuľky." 

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvej časti fungoval spôsob hry, ktorý sme zvolili, boli sme dominantnejší aj kombinačnejší a vypracovali sme si dve dobre príležitosti. V druhej časti sme vinou terénu, ale aj väčšej aktivity domácich, častejšie strácali loptu, cez stredových hráčov sme sa nedostávali dopredu. Bystričania v druhom polčase šliapali lepšie, my sme hrozili z protiútokov. Bod musíme akceptovať, hoci sme tužili po víťazstve."

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa