Zápasy - archiv 27.4.2013

Prehra na ihrisku Spartaka Trnava

Spartak Trnava – AS Trenčín 2:0 (1:0)

Zverenci trénera Adriána Guľu nevyhrali už päť zápasov v rade. Po troch remízach a domácej prehre proti Žiline prišla ďalšia strata bodov na ihrisku Trnavy. Zachraňujúci sa Spartak vyhral 2:0 (1:0), hoci počas väčšiny zápasu sme boli lepším a futbalovejším mužstvom. Naše gólové príležitosti sme totiž nevyužili.

Už na konci úvodnej minúty zasiahol Volešák proti tvrdej strele Hodúra z vnútra šestnástky. O pár sekúnd neskôr však bol krátky pri zakončení Schranza. Nikým nekrytý už nemal problém otvoriť skóre stretnutia. Trnava mala dobrý vstup a hrozila aj naďalej. Volešák však dobre vybehol proti dvojici unikajúcich Trnavčanov a zlikvidoval aj nepríjemnú strelu Saba. Prvá naša šanca prišla v 13. min, keď Holúbek mieril po rohu hlavou pár metrov vedľa ľavej žrde. Po úvodnej štvrťhodine v réžii Spartaka sa hra vyrovnala. Päť minút po šanci Holúbka sa dostal k strele z vnútra šestnástky Kubík, ale Rusov jeho slabú strelu chytil. Až do konca prvého polčasu sme kontrolovali hru a súpera držali prevažne na jeho polovici. Šance však neprichádzali.

Aj v úvode druhého polčasu boli aktívnejší domáci. V 51. min sa opäť vyznamenal Volešák. Náš kapitán vyškriabal spod brvna strelu, ktorej smer zmenil len pár metrov pred ním Čögley. Už po pár minútach sme ale opäť získali kontrolu nad loptou a súpera sme zavreli na jeho polovici. V 63. min si na kolmicu nabehol Kubík, ale v dobrej pozícii mieril len na južnú tribúnu. V 67. min si ten istý hráč krásne prebral krížnu loptu od Čögleya. Z Janečka urobil štatistu, ale strelu z uhla poslal nad brvno. V 71. min mohol po ojedinelej akcii Spartaka dať gól Karhan, no Volešák v spolupráci s Ramónom nebezpečenstvo zažehnali. V 72. min si na dlhú loptu nabehol William. Napriek ťažkej pozícii dokázal zakončiť. Lopta ale skončila tesne vedľa pravej žrde. Rozhodnutie priniesla 76. min a hrubé nedorozumenie Čögleya s Volešákom pri „malej domov“. Vyskočil už nemal problém dotlačiť loptu do prázdnej brány. Naďalej sme súpera tlačili pred jeho šestnástku, ale bez gólového efektu. Baéz mieril z hranice šestnástky tesne nad bránu. Gól nepriniesli ani štandardné situácie v závere stretnutia.

Spartak Trnava – AS Trenčín 2:0 (1:0)

Góly: 2. Schranz, 76. Vyskočil

Žlté karty: 9. Baéz, 28. Kubík

Domáci: Rusov - Janečka, Čarnota, Klabník, Grabež - Karhan - Schranz (85. Augustíni), Hodúr (58. Kaščák), Sabo, Vyskočil - Lietava (77. Tomaček)

Hostia: Volešák - Čögley (88. Frimmel), Ramón, Kleščík, Mazáň (74. Adi) - Baéz - Holúbek, Štefánik, Lobotka, Kubík - William

Rozhodovali: Vnuk - Slyško, Brendza

Divákov: 2819

Povedali po zápase:
Vladimír Ekhardt (tréner Trnavy): "Pred zápasom som cítil veľkú zodpovednosť. Zvíťazili sme aj zásluhou bojovnosti a prístupu hráčov. Som veľmi spokojný s výsledkom, nemohli sme zaváhať. Nebol to jednoduchý duel, musím sa hráčom poďakovať za mimoriadne aktívny prístup, najmä úvod stretnutia zvládli perfektne. Po polčasovej prestávke bol súper lepší, ale my sme dali dva góly, ktoré rozhodli a zaslúžene sme vyhrali."

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Stretnutie rozhodla úvodná päťminútovka a záverečná pätnásťminútovka. Veľký vplyv na priebeh hry a celého duelu mala hracia plocha, ktorá bola povrchne pripravená. Mojim hráčom vytýkam slabú efektivitu vo finálnej prihrávke a zakončení. Gratulujem domácim k cenného víťazstvu."

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa