Zápasy - archiv 11.5.2013

Prehra v Senici, rozhodol pokutový kop

FK Senica - AS Trenčín 1:0 (1:0)

Zverenci trénera Adriána Guľu prehrali na ihrisku FK Senica 0:1 (0:1), keď o výsledku stretnutia rozhodol premenený pokutový kop Jurajom Piroskom.

Na Záhorí sa stretli dve mužstvá bojujúce o druhé miesto. Úvod patril AS, ktoré bolo aktívnejšie. V ôsmej minúte Kubíka v dobrej gólovej šanci vychytal Švenger. Ten istý hráč nebezpečne strieľal aj v dvanástej minute, lopta išla tesne vedľa. Postupne sa hra vyrovnala a do príležitostí sa dostali aj Seničania. V sedemnástej minúte lopta po Kalabiškovej strele letela tesne nad. O desať minút s problémami zneškodnil brankár Volešák strelu domáceho kapitána Kóňu. O malú chvíľu na to, Mazáň sfauloval v pokutovom území Diviša a Piroska sa z pokutového kopu nemýlil - 1:0. Diviš bol aktívny aj v ďalších minútach. V 30. min lopta po jeho strele letela mimo našej bránky a o sedem minút neskôr jeho strelu z otočky zneškodnil brankár Volešák. 

V druhom polčase sa Seničania zamerali iba na udržanie výsledku, čo sa im aj v konečnom dôsledku podarilo. Loptu sme mali prevažne v našej moci, no nedostali sme sa do vážnejšej gólovej príležitosti. Najnebezpečnejšou bola hlavička striedajúceho Adiho v 57. min, lopta však letela tesne vedľa. Na druhej strane mohol zvýšiť na rozdiel dvoch gólov Kalabiška, ktorý si narazil loptu s Piroskom. Zakončoval do prázdnej bránky, no Lobotka jeho pokus na bránkovej čiare stihol odkopnúť do bezpečia.

FK Senica - AS Trenčín 1:0 (1:0)

Góly: 29. Piroska (z 11 m)

Žlté karty: 34. T. Kóňa, 44. Brabec - 28. R. Mazáň, 63. F. Kubík

Domáci: Švenger - Wijlaars, P. Pavlík, Brabec, Patrik Mráz - J. Križko, T. Kóňa - Kalabiška (90.+ Krajčík), Piroska (90.+ Jirásek), Štepanovský - Jaroslav Diviš (81. R. Blackburn)

Hostia: Volešák (73. Bartalský) - Čögley (81. Mondek), Ramón, Kleščík, R. Mazáň - Holúbek, Lobotka - Mazan (46. Adi), Štefánik, F. Kubík - William

Rozhodovali: Samotný - Slyško, Bednár

Divákov: 2211

Povedali po zápase:
Vladimír Koník (tréner Senice): "Hráči si uvedomovali, čo sa stalo minulý týždeň s Myjavou. Počas celého týždňa som na nich apeloval, že nestačí, keď sa počas celého týždňa pripravujú v tréningu, že nestačí, keď ich ja ako tréner motivujem. Musia sa v prvom rade pripraviť na stretnutie sami. Dnes ukázali, že sa to dá. Proti Trenčínu som mal motiváciu navyše, najmä pre prezidenta klubu Viktora Blažeka, ktorý je pre mňa človek s veľkým Č. Potvrdila sa stará pravda, že nevíťazí mužstvo, ktoré dlho drží loptu, ale to, ktoré vyhrá viac súbojov. Hrali sme na výsledok a ten je pre nás priaznivý."

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Bol to pre nás prestížny duel. Hralo sa o druhé miesto. Mali sme výborné úvody oboch polčasov. Či už začiatok prvého dejstva, keď sme sa dostali do dvoch dobrých gólových pozícií, alebo úvod druhej štyridsaťpäťminútovky, ktorý bol tiež v našej réžii. Vyrušila nás penaltová situácia, no dostali sme sa opäť do hry a svojim spôsobom sme súpera zavreli a mohli sme minimálne vyrovnať. Z môjho pohľadu je to preto strata bodov."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa