Zápasy - archiv 22.5.2013

Víťazstvo nad Ružomberkom a Európska liga!

AS Trenčín - MFK Ružomberok 5:0 (2:0)

Zverenci trénera Adriána Guľu zvíťazili v poslednom domácom zápase aktuálneho ročníka nad MFK Ružomberok 5:0 (2:0). Dva góly dal František Kubík a po jednom pridali Samuel Štefánik, Jakub Holúbek a Fanendo Adi. AS si tak vybojovalo účasť v Európskej lige a minimálne tretiu priečku v najvyššej domácej súťaži.

Zápas sme začali aktívne a súperovu obranu sme zamestnávali od úvodnej sekundy. Už v 8. min Kubík strelou zblízka z ostrého uhla prekonal brankára hosti Zicha a ujali sme sa vedenia. Snažili sme sa držať loptu na svojich kopačkách a postupne budovať útočné akcie, hostia sa pokúšali o rýchle protiútoky a z nich aj produkovali svoje šance. V 14. min Pekár ďalekonosnou delovkou opečiatkoval brvno, na opačnej strane v 23. min Kubíkov volej zblízka reflexívne vytlačil nad bránku ružomberský gólman Zich. Po polhodine hry mohli hostia vyrovnať, Almaský i Bartoš vo výborných pozíciách neobstrelili pozorného Volešáka a zakrátko Lovásová jedovka z diaľky letela tesne vedľa bránky. V 33. min však Ružomberok za nepremenené príležitosti pykal, keď nedorozumenie brankára s jeho spoluhráčom využil Štefánik, ukradol im loptu a zavesil ju do prázdnej bránky - 2:0. 

Aj po zmene strán sme pokračovali v aktívnej hre, ktorou sa nám darilo držať súpera na dištanc a kontrolovať svoj náskok. V 64. min sa v skrumáži pred bránkou hostí lopta odrazila ku Kubíkovi, ktorý ju s prehľadom umiestil po zemi k žrdi a pridal tretí gól. Ružomberok v druhom polčase pôsobil odovzdanejšie. V 83. min prešiel Holúbek súperovou obranou ako nôž maslom a efektne zavesil do odkrytej siete. V 90. min Adi presným tečom pred bránkou uzavrel päťgólový prídel.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 5:0 (2:0)

Góly: 8. a 64. F. Kubík, 33. Štefánik, 83. Holúbek, 90. Adi

Žlté karty: 57. R. Bartoš, 70. Š. Pekár, 77. Bielák

Domáci: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, R. Mazáň - Lobotka - Mondek (60. P. Mazan), Holúbek, Štefánik - William (85. Fanendo Adi), F. Kubík (87. Frimmel)

Hostia: Zich (56. Lešňovský) - P. Maslo, Bielák, Greššák, Nosek - Martin Nagy (46. Serečin), R. Bartoš - Š. Pekár, Ďubek, Almaský (65. L. Lupták) - A. Lovás

Rozhodovali: Horváth - Súkeníková, Cuninka

Divákov: 2886

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Som šťastný, že hráči opäť na ihrisku rozprávali svojim pohybom, prihrávkami, efektivitou, ktorou sa rýchlo dostali na koňa a v tomto zápase nedali súperovi žiadnu šancu. Mužstvo opäť dokázalo, že vie ísť dravo za svojim cieľom. Hráči majú môj rešpekt a nielen im, ale aj všetkým v klube chcem poďakovať za našu štvorročnú spoločnú prácu a želám im všetko dobré do budúcnosti."

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Po vynikajúcom výkone v našom predchádzajúcom zápase sme kruto vytriezveli, pretože v Trenčíne sme úplne prepadli. Dostali sme príliš lacné góly, ktoré boli z našej strany pre súpera prakticky darčekmi, naopak naše šance sme nedokázali premeniť a vzhľadom na takýto nepriaznivý vývoj pre nás to už bolo potom ťažké otáčať. Prišli sme so zámerom hrať zozadu a neumožniť súperovi streliť prvý gól, naše plány však stroskotali hneď na začiatku. Domáci ovládli stretnutie a od zhruba 30. min až do jeho konca dominovali. Trenčín zvíťazil úplne zaslúžene a gratulujem mu k postupu do Európskej ligy."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa