Aktuality - archiv 17.7.2013

Bez veľkých očakávaní, ale zdravo sebavedomí

Peter Kleščík: „Chceme sa pobiť o možnosť hrať proti ešte kvalitnejšiemu súperovi“

Zápas druhého predkola Európskej ligy proti IFK Göteborg je pre celé mužstvo AS Trenčín veľkou premiérou na európskej futbalovej scéne. Dvojnásobný víťaz Pohára UEFA a špičkový klub švédskej ligy je pre tím okolo kapitána Miloša Volešáka doposiaľ najväčšou výzvou v kariére.

„Tešíme sa na tento dvojzápas. Necestovali sme s veľkými očakávaniami, ale sme zdravo sebavedomí. Veríme, že to dobre dopadne. Ak podáme náš optimálny výkon, môžeme priniesť dobrý výsledok,“ povedal šéf kabíny a ďalší zo skúsených hráčov Peter Kleščík doplnil: „Nikdy sme niečo podobné nezažili. Musíme si z toho vziať maximum skúseností. Našim cieľom je jediné. Chceme sa pobiť o možnosť hrať proti ešte kvalitnejšiemu súperovi.“

Realizačný tím nazbieral dostatok informácií o súperovi. Švédska liga je totiž v plnom prúde, keďže sa hrá systémom jar - jeseň. „Hrajú silový futbal vo vysokom tempe. Loptu príliš nedržia na kopačkách, ale sústreďujú sa na rýchle protiútoky a štandardné situácie. Budeme dobre pripravení. Je len na nás, ako sa s tým popasujeme na ihrisku,“ povedal na adresu súpera Volešák. Podľa slov Petra Kleščík nás čaká rýchly, ostrovný futbal.

Po vypapríchode holandského majiteľa klub síce dol do druhej ligy, ale po trojročnej konsolidácii prišiel návrat do najvyššej súťaže a dnes aj vstup do pohárovej Európy. Jedným z hráčov, ktorý zažil všetko zlé, ale aj to dobré je Aldo Baéz. „Pamätám si, kde sme boli. Ako sme bojovali o návrat do Corgoň ligy. Preto si musíme tento úspech vážiť. Je to výborný pocit, ktorý si chceme vďaka ďalšej práci zachovať,“ povedal na záver Baéz.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa