Zápasy - archiv 28.7.2013

Malec otočil zápas proti Slovanu, zaznamenal hetrik

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 4:2 (0:0)

Zverenci trénera Ľuboša Nosického zdodali v zápase 3. kola Corgoň ligy majstrovský Slovan Bratislava 4:2 (0:0). O tri góly sa postaral mladý útočník Tomáš Malec a jeden pridal Karol Mondek.

Po opatrnom úvode si už v 7. min nabehol za obrahu Holúbek, ale vracajúci sa hráč hostí poslal loptu na roh. Na opačnej strane neuspeli po kombinácii Hlohovský s Halenárom. Napriek úmornej horúčave sa oba tímy snažili o aktívnu hru. Na oboch stranách však bolo príliš veľa faulov. Finálna fáza ani jednému tímu nevychádzala. V 32. min sa prebil našou obranou Soumah, no mieril vedľa pravej žrde. Z diaľky to vyskúšal Mondek. Ani on ale nenamieril presne. Tesne pred odchodom do šatní pohrozil po otočke William, no lopta išla opäť mimo bránky. V nadstavenom čase prvého polčasu postupovali na Putnockého Štefánik s Williamom, ale prvý z nich prihral nepresne.

Hneď v úvode druhého polčasu zahral Žofčák priamy kop na hlavu Halenára a ten trafil presne - 0:1. Slovan pohrozil aj po ďalšej štandardnej situácii. Číkošova hlavička po rohu ale skončila mimo brány. V 62. min sa po rohu dostala lopta k Mondekovi a ten spoza šestnástky prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:1. Už o dve minúty neskôr unikol striedajúci Mészáros a strelou okolo Volešáka poslal svoj tím opäť do vedenia. O minútu neskôr zakombinovali Malec s Mondekom, ale Holúbek mieril iba do brankára Putnockého. Následná hlavička Rundića po rohu letela nad bránku. Skóre mohol zmeniť Peltier, no Volešák bol po jeho hlavičke na svojom mieste. Súpera sme zatlačili pred šestnástku z čoho bol brejk nebezpečného Peltiera. No Volešák sa opäť vyznamenal. Na opačnej strane mieril po krídelnej akcii Mondeka do žrde Štefánik. V 76. min sa uvoľnil Mondek, jeho strelu Putnocký vyrazil, ale Malec bol na správnom mieste a vyrovnal. To nebolo v podaní mladého útočníka všetko. Pár minút pred záverečným hvizdom obral o loptu neistého brankára Slovana a poslal AS do vedenia. Ešte pred koncom zápasu pridal Malec tretí gól, keď upravil na konečných 4:2.

AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava 4:2 (0:0)

Góly: 62. Mondek, 76., 86. a 89. Malec - 49. Halenár, 64. Mészáros

Žlté karty: 48. Baéz, 90. Štefánik - 90. Kladrubský

Domáci: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík (58. Rundić), Mazáň – Baéz (69. Bariš) - Mondek, Holúbek, Štefánik, Frimmel (55. Malec) - William

Hostia: Putnocký - Čikoš (77. Niňaj), Gorosito, Kolčák, Josimov - Grendel, Kladrubský - Žofčák, Soumah (62. Mészáros), Hlohovský - Halenár (78. Peltier)

Rozhodovali: P. Hrčka - Balko, Poláček

Divákov: 4270

Povedali po zápase:
Ľuboš Nosický (tréner Trenčína): "Diváci videli zaujímavý a dramatický zápas, v ktorom im dve vyspelé mužstvá predviedli kvalitnú hru a potešili ich šiestimi gólmi i množstvom ďalších príležitostí. Za nepriaznivého stavu 1:2 sme sa nevzdávali a bojovným srdcom a nasadením snažili výsledok zvrátiť. Celé mužstvo išlo dôrazne za úspechom a podarilo sa nám dosiahnuť veľmi cenné víťazstvo nad ťažkým súperom. Hráči opäť ukázali, že hrajú tímovo a dávajú futbalu veľa, takže takéto víťazstvá sú pre nich odmenou."

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Bol to zápas vrcholnej úrovne so všetkým čo, k dobrému duelu patrí. Hralo sa síce vo veľkom teple, ale takisto aj s vysokým nasadením a padlo aj veľa gólov. Dvakrát sme viedli, ale potom sme dostali lacné góly a napokon sme náš cieľ nesplnili, pretože sme chceli bodovať. Náš výkon síce nebol zlý a hráči dobre bojovali, ale futbal je o chybách."

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa