Aktuality - archiv 31.7.2013

Proti Giurgiu s ambíciou zostať na víťaznej vlne

Stredajšia TB pred štvrtkovým prvým zápasom 3. predkola futbalovej Európskej ligy UEFA

Vo štvrtkovom prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA chceme proti hráčom rumunského klubu Astra Giurgiu vyťažiť maximum zo svojich nedávnych vynikajúcich výsledkov.

"Sme veľmi dobre naladení. Po postupe v EL i ligovom víťazstve nad Slovanom nám futbal momentálne naozaj chutí a chceme sa udržať na víťaznej vlne," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii tréner Ľuboš Nosický a pokračoval: "Na zápas sa pripravujeme zodpovedne, pokúsime sa hrať ofenzívne, ale je to aj o tom, čo nám dovolí súper. Hru Astry sme si podrobne analyzovali, bude to zrejme náročnejší súper ako Göteborg. Má v kádri mnoho reprezentantov. Mužstvo hráva v rozostavení 4 - 2 - 3 - 1 s kvalitnou prechodovou fázou smerom dopredu a má rýchlych útočníkov. Súper preferuje kreatívny herný štýl a podľa môjho názoru je v tomto dvojzápase favoritom. Nebude to jednoduché, čaká nás ďalšia veľká výzva. Musíme byť stopercentne koncentrovaní a hrať s maximálnym nasadením. Verím, že zabavíme divákov a že nás prídu povzbudiť vo veľkom počte tak isto ako proti IFK Göteborg."

Predmetný duel sa začne o 17.00 h a uskutoční sa na štadióne v Dubnici nad Váhom, keďže náš domovský stánok nespĺňa kritériá požadované zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA). Aj minulotýždňové meranie síl so severským klubom sme odohrali v Dubnici a aj za výdatnej podpory publika sme sa dostali do ďalšej fázy súťaže.

Chválou na adresu AS nešetril na stretnutí s novinármi asistent hlavného kormidelníka Astry Mihai Teja. "Trenčín má veľmi dobrý a silný tím, rešpektujeme ho a jeho hra sa nám páči. Trenčania sú dobrí najmä ako tím, ale pre nás je najdôležitejším cieľom postup. Tomu podriadime všetko. Chcem zahrať v oboch dueloch čo najlepšie a splniť náš cieľ. Do cesty sa nám však postavila nečakaná prekážka - jeden z našich najdôležitejších hráčov Nigérijčan Fatai nedostal vstupné víza. Je to pre nás skutočne nepochopiteľné, hráč sa musel z letiska vrátiť domov," doplnil Teja.

Autor: sita
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa