Zápasy - archiv 31.8.2013

Domáca prehra s MFK Ružomberok

AS Trenčín - MFK Ružomberok 0:1 (0:1)

AS Trenčín prehral v 8. kole Corgoň ligy s MFK Ružomberok 0:1 (0:1), keď nezužitkoval výraznú prevahu v druhom polčase.

V prvom polčase tímy predviedli vyrovnanú partiu. Navzájom si účinne narúšali rozohrávky i pozorne bránili, takže akcie nevyúsťovali do nebezpečných príležitostí. V štrnástej minúte Štefánik prekvapujúco zahraným priamym kopom trafil ľavú žrď. Zakrátko na opačnej strane Adamovičovu hlavičku zblízka Volešák reflexívne vyrazil. V 19. min sa však Ružomberok predsa ujal vedenia, keď na rohový kop najvyššie vyskočil Tawamba a hlavičkou poslal do siete odrazom od zeme. Obe mužstvá sa snažili počínať si technicky a kombinačne, ale v ich hre bolo príliš veľa nepresností. Štefánikova strela v 34. min prešla tesne vedľa brány hostí. Náš nápor v závere prvého polčasu nebol produktívny. 

Druhý polčas sa odohrával prakticky iba na jednu bránku. AS búšilo do dobre organizovanej obrany protivníka, no stále mu chýbala presnejšia koncovka. Výborne pracujúcej defenzíve Ružomberka občas pomohlo aj šťastie. V 77. min Van Kessel trafil brvno. Napriek bojovnosti sme loptu do siete nedopravili. V 85. min po ojedinelej útočnej akcii hostí preveril Volešákovu pozornosť tvrdou strelou Almaský. Na druhej strane v 88. min sa zaskvel výbornými zákrokmi Nikolič pri Malecovej hlavičke i Mondekovej delovke, a tak si Ružomberok po taktickom obrannom výkone odviezol víťazstvo.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 0:1 (0:1)

Gól: 19. Tawamba

Žlté karty: 22. Baéz, 31. Hajradinović - 27. Zošák, 90. M. Nikolić

Domáci: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundič, R. Mazáň (74. T. Malec) - Baéz - Hajradinovič (79. Mondek), Holúbek, Štefánik - William (87. Bero), Van Kessel

Hostia: M. Nikolič - Nosek, Greššák, G. Adamovič, Janec (82. L. Lupták) - Martin Nagy - Zreľák, Tawamba, Zošák, Lačný (87. R. Bartoš) - Ďubek (71. Almaský)

Rozhodovali: Straka - Brendza, D. Hrčka

Divákov: 2168

Povedali po zápase:
Martin Ševela (asistent trénera Trenčína): "Mali sme celkom dobrý vstup do zápasu, ale už zhruba po úvodnej štvrť hodine sme stratili potrebnú istotu, neboli sme dostatočne silní s loptou. Navyše, neustrážili sme súpera pri štandardnej situácii a dostali sme gól. Druhý polčas už bol z našej strany oveľa lepší. Boli sme kombinačne na dosť vysokej úrovni, ale pri šanciach sa od nás odvrátila šťastena a súperovi veľmi dobre zachytal brankár. V tomto zápase sme zlyhali v efektivite, ale budeme bojovať ďalej a hrať sebavedomo a so srdcom, aby diváci mohli byť s našimi výkonmi spokojní."

Viliam Hyravý (asistent trénera Ružomberka): "V prvom polčase sme hrali celkom dobre. Darila sa nám kombinačná hra a strelili sme aj vedúci gól. V druhom polčase nás však už súper dosť výrazne pritlačil a nedokázali sme dostatočne podržať loptu. Výborným výkonom nás však podržal brankár Nikolič. Pomohlo nám aj šťastie a veľmi sa tešíme z troch získaných bodov."

Autor: mg, sita
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa