Aktuality - archiv 15.6.2008

Do prvého letného tréningu AS sa zapojilo 22 hráčov

Po dvojtýždňových dovolenkách sa začala príprava na futbalový ročník 2008/2009.

V pondelok ráno o 9.00 h bolo v útrobách Mestského futbalového štadióna rušno ako v úli. Po chodbách sa premávali hráči, posledné úpravy v tréningových plánoch dávali dokopy členovia realizačného tímu, plné ruky práce mali aj zamestnanci rozdávajúci tréningový výstroj a chystajúci športové pomôcky. Dva týždne ubehli ako voda. Po dovolenkách opäť nadišiel čas na tvrdú robotu. Okrem známych tvárí pricestovalo do Trenčína aj niekoľko talentovaných mládencov, snažiacich sa počas krátkeho obdobia presvedčiť trénera o svojich kvalitách. Do prvej tréningovej jednotky sa zapojilo 22 hráčov. Martin Kasálek a dorastenec Milan Marušinec sa ospravedlnili zo štúdijných dôvodov, Petra Kleščíka vyradilo zranenie.

Prvý tréning sa začal bez veľkých rečí. Realizačný tím sa najskôr zvítal s futbalistami. Nasledoval krátky dynamický a trefný príhovor Ivana Galáda. Pokračovaním bola prvá tréningová fáza. Po poludní boli na programe osobné pohovory trénera s hráčmi, ďalej váženie a meranie pľúcnych parametrov.

„Tréning sa mi páčil. Mal hlavu i pätu,“ pochvaľoval si po úvodnej zaberačke Juraj Križko. Univerzálny futbalista, schopný hrať na hrote i v obrane, podpísal pred niekoľkými dňami s AS nový ročný kontrakt. „Možnosť ostať v Trenčíne som privítal. Nechcel som príliš cestovať. Nedávno sa nám narodila dcérka. Keďže bývam neďaleko od štadióna, aj tento fakt zohral v mojom rozhodovaní dôležitú úlohu,“ usmieval sa novopečený otec. Prírastok v rodine badať na Jurajovi doslova na prvý pohľad. Na jeho ruke totiž pribudli nové výtvory majstra z tetovacieho štúdia. „Melánia je meno našej dcérky a Veronika je moja manželka,“ vysvetľoval význam nových nápisov v zbierke „kerovačiek“ vysoký futbalista. „Dcérke by som veľmi rád venoval svoj najbližší gól. Dúfam, že to bude už čoskoro a nie v čase, keď bude ako tínedžerka sedieť niekde na tribúne,“ neskrýval zmysel pre humor Juraj Križko.

Po úvodnom dni sa dobrá nálada zračila aj v tvári Csabu Horvátha. „Po dovolenkách to bol, povedal by som, zoznamovací tréning. Tréner k nám vyslal niekoľko pozitívnych impulzov. Už z prvého stretnutia mám pocit, že presne vie čo chce. Má svoje ciele,“ všimol si kapitán mužstva, ktorý okamžite našiel spoločnú reč aj s novou akvizíciou AS Csabom Szorádom. „Pochádzame z rovnakého regiónu, hrávame na tých istých postoch a navyše máme aj zhodné krstné mená. Csabu poznám zatiaľ iba ako súpera, v jednom tíme sme sa stretli prvýkrát. Verím, že nám to bude klapať na ihrisku aj mimo neho,“ uviedol Horváth.

Trénerský triumvirát pracoval tvrdo už od skorého rána. Pred prvým zrazom muselo byť všetko pripravené tip-top. „Dôležitejšia ako naša, je príprava hráčov. Už na prvý pohľad bolo zjavné, že niektorí sa na úvodný tréning nachystali zodpovednejšie, iní menej. Ale inak súhlasím. Na tréningy sa vždy pripravujeme veľmi dôsledne. Musíme mať nachystané všetko. Od postavenia prvého kužeľa až po poslednú minútu tréningu,“ rozhovoril sa Ivan Galád, ďalej rozvíjajúc svoje myšlienky: „Nerád by som hovoril o umiestnení alebo o počte získaných bodov. Mojou prioritou je naučiť Trenčanov vyhrávať. Hráčom som povedal, že by som bol rád, ak by ich ľudia na uliciach spoznávali. Nie však pre ich krčmové excesy, alebo iné prehrešky proti životospráve športovcov, ale pre ich kvalitné výkony na ihrisku. Chceme vyhrávať. Čaká nás dlhá cesta. Počas nej padne veľa obetí. Moje kritériá sú veľmi prísne.“

Z Ivana Galáda doslova srší vnútorná energia, entuziazmus a obrovské odhodlanie. Vie, že doplnenie kádra je jednou z kľúčových ciest k víťazstvám. Tou ďalšou je tvrdá práca s tými, ktorí budú ochotní siahnuť až na absolútne dno svojich síl. Kto to nedokáže, pod trénerom Galádom to nebude mať vôbec jednoduché.

Hráči na prvom tréningu AS Trenčín:

Brankári: D. Rožník, Šimlaščík (dorast AS), Rup (skúška)

Obrancovia: Čögley, Olej (dorast AS), Godál, Szorád, Cs. Horváth, Peciar (skúška), Ekhardt (skúška)

Záložníci: Báez, Marček, Gergel, Chanti, Hlohovský, Kukumberg (skúška), Mišutka (skúška)

Útočníci: Depetris, Križko, Šebek, M. Rožník, M. Zubo

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa