Zápasy - archiv 1.12.2013

S jeseňou sme sa rozlúčili víťazstvom v Ružomberku

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:2 (0:0)

Zverenci trénerského kvarteta Ševela - Vrabec - Cifranič - Hodál sa s jesennou časťou Corgoň ligy rozlúčila víťazstvom na ihrisku MFK Ružomberok 2:1 (0:0). O góly AS sa postarali Karol Mondek a Tomáš Malec. Náš tím tak potvrdil druhú priečku v jesennej časti súťaže.

Domáci boli v úvode iniciatívnejší. Už v 3. min poslal Ďubek kolmý pas Tawambovi, tomu však v rozhodujúcom momente Rundič vzal loptu. Po štvrťhodine hry agilný Tawamba našiel centrom Lačného, jeho pokus zblízka skončil na brvne. V 30. min Zošák z ľavej strany ponúkol centrom gólovú možnosť Tawambovi, ale jeho zakončeniu chýbal potrebný dôraz. Vzápätí Volešák vytlačil nad brvno ďalekonosný pokus Bartoša. AS sa dostalo do šance v 36. min, keď po nedorozumení v obrane MFK zachránil Maslo. O pár sekúnd prišla kontra Ružomberka a na jej konci bola nepresná strela Ďubeka. Hneď z ďalšieho protiútoku sme mohli skórovať, no Malecovi v gólovej pozícii hlavička nesadla. Bodku za prvým polčasom dala Van Kesselova strela do Penksových rúk.

V 50. min bol v šanci Lačný, Kleščík ho zastavil, pričom domáci sa domáhali pokutového kopu. O minútu po strele Van Kessela vypadla Penksovi lopta z rúk a Mondek zblízka pohodlne otvoril skóre. V 60. min sa Liptákom podarilo vyrovnať Tawambom, ktorému do behu prihral Zošák. Potom sa na ružomberskú bránku rútil Van Kessel, ale z dvadsiatich metrov nenamieril presne. V 72. min Ďubekov trestný kop z veľkého obdĺžnika pristál na spojnici konštrukcie AS. V 84. min Zreľák nepresne rozohral, nasledoval protiútok, ktorý strelou pod brvno zakončil Malec - 2:1.

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:2 (0:0)

Góly: 60. Tawamba - 52. Mondek, 84. Malec

Žlté karty: 35. Lačný, 69. Adamovič - 33. Baéz, 72. Rundič

Domáci: P. Penksa - P. Maslo, Greššák, Adamovič, Zreľák - R. Bartoš, Martin Nagy - Ďubek (78. L. Lupták), Tawamba, Zošák - Lačný

Hostia: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundič, Holúbek - Baéz (79. Bariš) - Hajradinovič (63. Bero), Mišák (87. G. Bezák), Mondek - Van Kessel, T. Malec

Rozhodovali: Smolák - Brendza, Bobko

Divákov: 1906

Povedali po zápase:
Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Prehrať doma, zvlášť v takomto dôležitom stretnutí, je ťažké. Moje mužstvo išlo na hranici svojich možností. Náš problém bol v premieňaní šancí, len v úvodných dvadsiatich minútach sme mali tri tutovky. Pred prvým gólom po faule na Lačného mal byť odpískaný pokutový kop. Hrali sme dobre, prehra mrzí o to viac."

Ivan Vrabec (tréner Trenčína): "Na klzkom teréne to bol veľmi dobrý zápas. Súper mal v prvom polčase dve dobré šance, našťastie pre nás ich nevyužil. Po zmene strán sme už mali viac z hry. Chlapcom ďakujem za dobrý výkon i za celú vydarenú jesennú časť súťaže."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa