Aktuality - archiv 29.6.2008

Začala sa druhá polovica sústredenia v Nymburku

Súboj Trenčín - Mladá Boleslav aj konfrontáciou bývalých trénerov Nitry.

Trenčianske sústredenie v Nymburku sa preklopilo do druhej polovice. Bodkou za prvým polčasom bol zápas proti FK Mladá Boleslav. Na lavičkách oboch súperov sa predstavili bývalí kormidelníci Nitry. Ivan Galád a Pavel Hapal sa pred stretnutím pozdravili a prehodili pár slov. Potom sa obaja začali koncentrovať na výkony svojich mužstiev. Po remízovom zápase sme trenčianskemu trénerovi položili niekoľko otázok.

Skúste stručne zhodnotiť doterajší priebeh kempu.

"Pri výbere miesta sústredenia sme využili naše kontakty v tomto regióne. Sme radi, že tréningový kemp sme si rozložili práve v Nymburku. Na prípravu sú tu vynikajúce podmienky. Doterajší priebeh prípravy sa odvíja podľa toho, ako sme si ho naplánovali."

Čo vám naznačil duel proti Mladej Boleslavi?

"Mužstvo ukázalo, akou cestou by mohlo smerovať a ako by mohlo získať späť to, čo Trenčínu patrí – to znamená divákov a všetky veci s tým súvisiace."

Určite ste odhalili aj nejaké rezervy...

(úsmev) "Nerád by som hovoril o našich nedostatkoch. Určite ich máme. Všetci. Vieme o nich a snažíme sa ich odstraňovať. Za výkon proti Mladej Boleslavi by som ale moje mužstvo veľmi rád pochválil. S popredným tímom českej ligy sme dokázali odohrať výbornú a vyrovnanú partiu."

Zdravá a bojovná klíma v kabíne je v športe veľmi dôležitou ingredienciou prípadného úspechu. Darí sa vám vytvoriť takúto atmosféru?

"Hodnotenie tejto témy sa mi zdá zatiaľ predčasné. Zatiaľ sme spolu iba štrnásť dní. Stanovili sme si svoj presný program a cestu. Pokiaľ sa jej budeme držať a nezídeme z nej, myslím si, že by sme mohli byť úspešní. Dôležité je, aby sa hráči, tréneri ako i celý klub držali smeru, ktorý nás môže posunúť vyššie."

Patríte medzi trénerov impulzívne prežívajúcich svoje poslanie. Do akej miery vami lomcujú emócie počas prvých dvoch týždňov v AS Trenčín?

"Moja osoba nie je dôležitá. A už vôbec nie moje emócie. Prvoradí sú futbalisti a práca realizačného tímu. Našou úlohou je presvedčiť hráčov o tom, aby v tréningoch i v zápasoch pracovali na plné obrátky. Ich úroveň chceme posunúť čo najvyššie. Moje emócie sa budú určite prejavovať pri úspechoch i neúspechoch, ale v konečnom dôsledku budú úplne nepodstatné."

Futbalisti AS Trenčín ukončia svoje české sústredenie v stredu. Bodkou za týždňovým tréningovým pobytom bude súboj s ďalším účastníkom Gambrinus ligy - Viktoriou Žižkov.

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa