Aktuality - archiv 21.4.2014

Prvý zápas Opatovského, návrat Van Kessela

Matúš Opatovský: „Po príchode na trávnik ma povzbudili spoluhráči, to ma upokojilo“

Sobotňajší víťazný zápas proti Dunajskej Strede (3:0) sa niesol aj v znamení jednej premiéry a vytúženého návratu do zostavy. Prvý corgoňligový zápas zažil stredopoliar Matúš Opatovský, do zápasového rytmu sa vrátil Gino van Kessel.

„Bol to pre mňa veľmi zaujímavý zápas. Veľmi som sa naň tešil. Rozprával som sa pred ním s trénerom a ten povedal, že je veľká šanca, aby som doňho naskočil ako striedajúci hráč,“ povedal po stretnutí rozrušene Opatovský.

Na ihrisko sa dostal tri minúty pred naplnením riadneho hracieho času, keď vystriedal Harisa Hajradinoviča. „Neriešil som, kedy to príde. Dostal som pokyny a chcel som ich splniť. Priznám sa, že som mal aj trému,“ pokračoval devätnásťročný stredopoliar.

Tréneri ho na ihrisko poslali s jasnými úlohami. Hrať čo najjednoduchšie, nestrácať lopty a prihrávkami hľadať rýchlonohých krídelníkov. „Môj prvý stret s loptou nebol najlepší, našťastie z toho nevyplynulo vážnejšie ohrozenie našej brány. Rýchlo som sa upokojil a už to bolo v poriadku. Po príchode na trávnik ma povzbudili spoluhráči. To ma upokojilo,“ dodal Opatovský.

Za prvý štart v najvyššej slovenskej súťaži sa nevyhne plateniu. Pokladníkovi kabíny Petrovi Kleščíkovi však rád odvedie určenú sumu. „Myslím, že sa jedná o tridsať eur. Vôbec mi to nevadí. Za tie skvelé chvíle po zápase, kedy sme si vychutnávali pocit víťazstva, to stojí,“ radoval sa rodák zo Soblahova.

Návrat Gina van Kessela

V jarnej časti pre zranenie kolena vynechal sedem zápasov. Holandský rýchlik Gino van Kessel nastúpil až proti Dunajskej Strede. Aj on prispel k trojgólovému víťazstvu. „V prvom rade sme hrali dobre ako tím. Nemali sme síce veľa šancí, pretože hostia dobre bránili, ale dokázali sme sa presadiť strelecky,“ povedal po stretnutí.

Na trávniku strávil niečo viac ako desať minút. Počas tejto doby potvrdil strelecký inštinkt, keď uzavrel skóre zápasu. „Hralo sa mi dobre. Ďakujem divákom za podporu. Vážim si ju. Snažil som sa im odplatiť gólom. Podarilo sa,“ dodal spokojne mladý Holanďan.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa