Aktuality - archiv 13.6.2014

Odštartovala príprava na novú sezónu

Úvod prípravy bez Bera, Baéza, Maduho, Simona, Rundiča, Hajradinoviča, Maleca a Lobotku

Realizačný tím AS Trenčín na čele s Martinom Ševelom odštartoval v piatok predpoludním prípravu na jesennú časť sezóny 2014/2015. Tréneri mali k dispozícii dvadsaťštyri hráčov a päticu brankárov. „Postupne sa k nám pridajú aj chýbajúci chlapci,“ naráža tréner Martin Ševela na absenciu ôsmich opôr z minulého ročníka.

Nigérijčania Kingsley Madu a Moses Simon sa zapoja do tréningového procesu v sobotu. Na Slovensko pricestovali v piatok okolo poludnia. Tomáš Malec a Stanislav Lobotka dostali voľno do pondelka, keďže mali povinnosti v reprezentácii do 21 rokov. V rovnaký deň sa pripoja k tímu aj Haris Hajradinovič a Milan Rundič. Pre chorobu chýbal na prvom tréngu Aldo Baéz a prasknutý členok po tréningu s reprezentačným tímom Ivana Galáda má Matúš Bero, ktorého čaká približne trojtýždňová pauza. Gino van Kessel sa k tímu zatiaľ nepripojí. Jeho pôsobenie pod Čákovým hradom je však stále možné.

Novými tvárami v mužstve sú viacerí dorastenci, ktorí budú bojovať o svoju šancu tak ako ich predchodcovia. Z hosťovania v nižších súťažiach sa vrátili Michal Ranko, Lukáš Skovajsa, Martin Jurica, Marek Frimmel, Gabriel Bezák, Adrián Chovan a z druholigovej talianskej Spezie bývalý mládežnícky reprezentačný brankár Matúš Vozár. Staronovou tvárou tímu je po návrate z Amsterdamu aj Stanislav Lobotka.

„Máme pred sebou štyri týždne. Nečaká nás nič špecifické,“ povedal tréner Ševela a pokračoval: „Všetko bude veľmi rýchle. Už v strede budúceho týždňa sa predstavíme v Žiline. Proti MŠK chceme vidieť najmä našich mladých hráčov z devätnástky a chlapcov, ktorí boli na hosťovaniach. Sme zvedaví, čo od nich môžeme očakávať.“ Nasledovať bude trojdňové sústredenie v Moravskej Třebovej, kde sa stretneme s Jihlavou a Ostravou. Nasledovať budú súboje s poľským účastníkom Európskej ligy Ruchom Chorzów, prekvapením jarnej časti sezóny najvyššej českej súťaže 1. FC Slovácko a tesne pred ligou pricestuje na Považie Slavia Praha.

„Všetci dostanú šancu zabojovať o miesto v mužstve. Dôležitá bude práca na tréningoch a ich vôľa, nasadenie a disciplína v rámci tréningového procesu a prípravných zápasov,“ dodal na záver tréner Ševela.

Hráči, ktorí sa zapoja do letnej prípravy na sezónu 2014/2015
Brankári: Miloš Volešák, Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Jozef  Zemanovič, Matej Vozár
Obrancovia: Peter Kleščík, Ramón, Daniel Bednárik, Peter Čögley, Milan Rundič, Madu Kingsley, Martin Šulek, Jakub Hrnčár, Michal Ranko, Lukáš Skovajsa
Stredopoliari: Jakub Holúbek, Karol Mondek, Patrik Mišák, Haris Hajradinovič, Matúš Bero, Aldo Baéz, Moses Simon, Damián Bariš, Matúš Opatovský, Lukáš Ďuriška, Denis Jančo, Martin Vlček, Michal Vlček, Martin Jurica, Stanislav Lobotka, Marek Frimmel
Útočníci: Tomáš Malec, Jairo, Roman Sabler, Štefan Bakši, Gabriel Bezák

Príchody: Jozef  Zemanovič, Štefan Bakši, Martin Šulek, Denis Jančo, Martin Vlček, Michal Vlček (všetci dorast AS), Jakub Hrnčár (návrat z hosťovania v Dunajskej Lužnej), Michal Ranko (návrat z hosťovania v Nemšovej), Lukáš Skovajsa (návrat z hosťovania v Novom Meste nad Váhom), Martin Jurica (návrat z hosťovania v Nemšovej), Stanislav Lobotka (návrat z hosťovania v Ajaxe Amsterdam), Marek Frimmel (návrat z hosťovania v Novom Meste nad Váhom), Gabriel Bezák (návrat z hosťovania v Senci), Matej Vozár (návrat z hosťovania v Spezia Calcio), Adrián Chovan (návrat z hosťovania v Novom Meste nad Váhom)

Odchody: Gino van Kessel (ukončenie hosťovania z Ajaxu Amsterdam)

Program prípravných zápasov pred jesennou časťou sezóny 2014/2015
MŠK Žilina – AS Trenčín (Žilina, 18. júna, 17.00)
Hviezdy deťom 2014 (Mierové námestie Trenčín, 22. júna, 14.00)
Vysočina Jihlava – AS Trenčín (Bystřice nad Pernštejnem, 25. júna, 18.00)
Baník Ostrava – AS Trenčín (Moravská Třebová, 27. júna, 17.00)
Ruch Chorzów – AS Trenčín (Poprad, 1. júla, 15.00)
AS Trenčín – 1. FC Slovácko (Trenčianske Stankovce, 5. júla)
AS Trenčín – Slavia Praha (okolie Trenčína, 8. júla)

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa