Aktuality - archiv 14.8.2014

Rabiu, Lawrence a Edmond podpísali na tri roky

Ibrahim Rabiu, James Lawrence a Emmanuel Edmond, ktorí boli na Sihoti na skúške od konca júna, podpísali s klubom trojročné zmluvy

Tréner Martin Ševela má k dispozíciu trojicu nových hráčov. Ibrahim Rabiu, James Lawrence a Emmanuel Edmond, ktorí boli na Sihoti na skúške od konca júna, podpísali s klubom trojročné zmluvy. Prvý menovaný sa už predstavil aj v ligovom zápase, keď nastúpil v nedeľňajšom stretnutí proti Ružomberku. Následne zaznamenal svoj prvý gól v drese AS do siete ŠK Strážske v Slovnaft Cupe. Gólovo sa zapísal v rovnakom zápase aj Lawrence.

Dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar Ibrahim Rabiu má za sebou bohatú kariéru v mládežníckych reprezentáciách Nigérie. Predstavil sa však nielen v tímoch do 17 a 20 rokov, ale dva oficiálne štarty má aj v olympijskom výbere do 23 rokov. Navyše, je majstrom sveta v kategórii do 17 rokov. Rodák zo severonigérijského dvojmiliónového mesta Kano patril v tínedžerskom veku medzi obrovské talenty nigérijského futbalu a tomu zodpovedala aj jeho ďalšia kariéra. Od roku 2009 vystriedal Sporting Lisabon, PSV Einghoven, Celtic Glasgow a Kilmarnock FC, ale väčší priestor si vybojoval až v poslednom klube.

„Za tých pár týždňov môže povedať, že tu vládne skvelá atmosféra. Som veľmi rád, že som trénerov a vedenie klubu presvedčil. Máme mladé a talentované mužstvo. Viem, že musím na ihrisku potvrdiť menoslov klubov z môjho profilu, ale mám rád výzvy. Všetko je len o tvrdej práci a ja som pripravený. Rád by som Trenčínu pomohol získať titul. Fanúšikov by to určite potešilo. Myslím, že odchody nás neoslabia. Tento tím je ako jedna veľká rodina. Nehráme sa na individuality. Každého nahradíme,“ povedal po podpise kontraktu Rabiu. Jeho krajan Emmanuel Edmond má osemnásť rokov a hrá na pozícii hrotového útočníka.

Dvadsaťjedenročný ľavý stredopoliar, resp. obranca James Lawrence sa narodil neďaleko Readingu. Naposledy pôsobil v holandskom RKC Waalwijk, kde obliekal dres rezervného tímu. Ako malý chlapec začínal v Arsenale. Jeho ďalšie kroky smerovali do Queens Park Rangers, ale veľmi skoro odišiel do Holandska. V sedemnástich a osemnástich rokoch hral za Ajax Amsterdam. Následne bol rok v akadémii Sparty Rotterdam odkiaľ zamieril do Waalwijku. „Cítim sa tu veľmi dobre. Atmosféra v celom klube je výborná. Mužstvo má skvelého ducha a výbornú pracovnú morálku. Som presvedčený, že zmluva s Trenčínom je dobrým krokom v mojej kariére. Verím, že chlapcom pomôžem k veľkým víťazstvám,“ povedal Lawrence.

[youtube]SIJi3AmU2a8[/youtube]

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

ASTV 16.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 16.3.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 16.3.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Skalici

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v zápase nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica 1:3, keď o...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  www.tcld.net  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  https://www.tcld.net/  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  bahis