Tlačová správa 23.9.2014

Stanovisko AS Trenčín k rozhodnutiu MsZ v Trenčíne

​Stanovisko klubu AS Trenčín k rozhodnutiu mestského zastupiteľstva týkajúceho sa výstavby nového futbalového štadióna v Trenčíne.

Klub AS Trenčín má za sebou pol roka komunikácie a riešenia zmluvy o prenájme a rekonštrukcii mestského futbalového štadióna s mestom Trenčín a poslancami mestského zastupiteľstva. Práve táto zmluva mala viesť k výstavbe nového futbalového stánku nevyhnutného nielen pre zápasy európskych pohárových súťaží, ale v krátkom časovom horizonte aj pre stretnutia domácej Fortuna ligy. Verejnosť a médiá žiadali klub už dlhšie o informácie ohľadom budúcnosti futbalového štadióna. Čiastkové novinky sme však odmietali zverejňovať a riešili sme projekt nového štadióna na dennej báze, aby sme zodpovedne pripravovali nielen nevyhnutné zbúranie tribún, ale najmä výstavbu nového športoviska. Hľadali sme schodné riešenie nielen pre klub, ale aj pre mesto. Keďže mesto Trenčín nemá v súčasnej dobe prostriedky na výstavbu nového futbalového štadióna a tak skoro ani mať nebude, bolo nevyhnutné nájsť financie, ktoré doplnia podporu zo strany štátu, ktorá bola pridelená pre Trenčín vo výške 2,4 milióna eur.

Sme presvedčení, že klub AS Trenčín pripravil a ponúkol mestu Trenčín ako svojmu partnerovi rozumný a korektný návrh na riešenie tohto projektu. Zároveň všetci vieme a určite aj poslanci, že je to strategická záležitosť pre ďalšiu existenciu a posun futbalu v Trenčíne. Zodpovedne prehlasujeme, že projekt zamietavým stanoviskom mestského zastupiteľstva nadobudol vážnu trhlinu. Prežili sme počas siedmych rokov ťažké situácie, ale v konečnom dôsledku nás posilnili a posunuli tam, kde sme dnes. Skutočne nevieme, čo nás teraz čaká. Nevieme ako dlho budeme vedieť garantovať zdravý vývoj futbalu. Sme tu a budeme tu naďalej, pokiaľ to bude možné, aby sme práve ľuďom, ktorí nám stále neveria dokázali ich omyl. Charakter a pokora sú pre tento klub a ľudí v ňom zmyslom fungovania.

Stále veríme v konštruktívny a racionálny prístup všetkých zainteresovaných v ďalších krokoch, hoci teraz je ich veľmi ťažké odhadnúť. Za šesť rokov sa nám podarilo dostať AS Trenčín na európsku futbalovú mapu. Hráme o popredné priečky v domácej lige. Dali sme dokopy mládežnícky futbal, ktorý dosahuje vynikajúce výsledky aj na medzinárodnej úrovni. Dnes vďaka práci, ktorú odvádzame, prichádzajú na každoročný nábor desiatky detí. Od minulého roku pribudol aj ženský futbal. Dnes hrajú dva ženské tímy súťaže SFZ.

Hľadali sme svoju cestu a v začiatkoch sme boli niektorým na smiech. Vždy sme ale chceli ukázať, že vieme tvrdo a poctivo pracovať. Najskôr sme priniesli výsledky a veríme, že mnoho pozitívneho do slovenského športu. Ohlas na náš klub prichádzali aj z iného než futbalového prostredia a to nás motivuje. Dnes našim cieľom nie je dostať niekoho pod tlak veľkými slovami. Projekt vlády Slovenskej republiky a Slovenského futbalového zväzu sa ale vyvíja v čase. Viaceré mestá sú ďaleko pred nami. Ďalšie čakajú na podobné zaváhania, aby sa uchádzali o nepreinvestované financie.

Z rozhodnutia mestského zastupiteľstva sme prekvapení a sklamaní. Aktuálne nevieme povedať, čo bude ďalej. Nechceme dnes používať silné vyjadrenia a dávať ultimáta. So vzniknutou situáciou sa však budeme musieť vyrovnať tak, aby to pre klub nemalo katastrofálne následky.

Autor: Redakce
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa