Aktuálne 4.10.2014

NAPÍSALI O NÁS na profutbal.sk

V rubrike "Napísali o nás..." vám prinášame vybrané texty o klube AS Trenčín nielen v slovenských médiách. Tentoraz sme sa zamerali na internetový portál Profutbal.sk, kde vyšiel článok s našim brankárom Igorom Šemrincom pod názvom "Čakal som na svoju šancu štyri roky..."


Čakal som na svoju šancu štyri roky, vraví Šemrinec

Do Trenčína síce prišiel už v lete 2010, no do brány sa dostával len sporadicky. Pozíciu ochrancu svätyne držal pevne v rukách gólman Miloš Volešák a Igor Šemrinec si svedomito plnil úlohu dvojky. Šancu naplno ukázať svoj potenciál dostal po prestupe svojho spoluhráča do Žiliny. Bojnický rodák v tom okamihu vystúpil z tieňa svojho predchodcu a chopil sa príležitosti oboma rukami. "Čakal som na svoju šancu štyri roky a myslím si, že momentálne sa všetko vyvíja pozitívne," skonštatoval pre profutbal.sk brankár spod hradu Matúša Čáka Igor Šemrinec.

Po odchode Miloša Volešáka odchytal za Trenčín už päť prvoligových zápasov a nepočínal si vôbec zle. Dvakrát si udržal čisté konto a so spoluhráčmi získal spolu desať bodov. "V prvom rade som nesmierne rád, že som konečne dostal príležitosť. Čo sa týka mojich výkonov, určite by to mohlo byť aj lepšie, ale domnievam sa, že na začiatok to vôbec nebolo zlé," ozrejmila nová brankárska jednotka AS Trenčín.

Miloš Volešák nastavil latku pre svojho nasledovníka poriadne vysoko, no Igor Šemrinec ju neplánuje podliezť. "Miloš je veľmi kvalitný brankár a nerád sa púšťam do porovnávania. Tomuto som sa snažil vyhnúť ihneď od začiatku. On je iný brankár, ja som iný brankár. Pre mňa je prvoradé koncentrovať sa sám na seba, na svoje výkony a na futbal. Cítim sa pozitívne a dúfam, že to takto bude pokračovať aj naďalej," skonštatoval pre profutbal.sk Igor Šemrinec.

Po dlhom čakaní si momentálne užíva zápasy ako na bežiacom páse. V rozpätí dvoch týždňov odohrali zverenci trénera Martina Ševelu päť ligových stretnutí a v nedeľu ich čaká šieste, v ktorom doma privítajú Slovan. "V podstate mi vyhovovalo, že máme tri anglické týždne za sebou. Aspoň nemám čas riešiť jednotlivé situácie z predošlého stretnutia a rozoberať vo svojej hlave čo bolo dobré a čo nie. Hráme jeden zápas za druhým, takže sa musím vždy koncentrovať na nasledujúci duel," vysvetlil dvadsaťšesťročný brankár.

Každý je nahraditeľný, to nie je len fráza

Po odchode Miloša Volešáka sa viacerí fanúšikovia opäť kriticky vyjadrovali na tému prestupovej politiky AS Trenčín, no Igor Šemrinec je len ďalší dôkaz, že na Sihoti nie je nikto nenahraditeľný. "Táto diskusia sa v Trenčíne rozvíja po každom odchode niektorého hráča. V klube som štyri roky a vždy, keď niekto odišiel, tak namiesto neho prišiel ďalší futbalista, ktorý ho okamžite adekvátne nahradil. V tomto nebol nikdy žiadny problém," doplnil Igor Šemrinec.

Ten vzápätí jedným dychom na záver dodal: "Taká je klubová politika. AS Trenčín je závislý na predaji hráčov. Fanúšikovia jednoducho musia pochopiť, že momentálne to funguje takto. V budúcnosti sa to možno zmení, ale dnes je to tak. Ale na druhej strane, fanúšikovia si sami musia uvedomiť, že všetko funguje aj napriek množstvu hráčov, ktorí odišli. Navyše sme na prvom mieste v tabuľke, takže tvrdenie, že každý je u nás nahraditeľný, nie je len fráza."

ODKAZ NA PÔVODNÝ ČLÁNOK TU.

 

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa