Aktuálne 22.10.2014

Ramón sa ospravedlnil za skrat v závere zápasu

Po druhý raz v tomto ročníku sme stratili dvojgólové vedenie. Tím Martina Ševelu viedol na ihrisku ŽP Šport Podbrezová o dva góly už po necelých desiatich minútach hry. Napokon sme sa strachovali v závere o remízu (2:2).

„Veľmi dôležitý bol prvý gól v našej sieti,“ vrátil sa k zápasu pilier našej defenzívy Ramón. Spoločne so spoluhráčmi čakal, či rozhodca nariadi rohový kop, alebo bude súper vhadzovať. Prišlo však rýchly aut a skúsený Blažej Vaščák využil chvíľkovú dekoncentráciu na zníženie.

„Súper rýchlo zahral štandardnú situáciu. Bola to aj moja chyba. Beriem to na seba, ale namočení v tom sme všetci. Nemôžu sa nám stávať takéto veci. Sústredení musíme byť počas celého zápasu. Podobné to bolo nielen proti Dunajskej Strede, ale aj proti Žiline,“ hľadá paralely Ramón.

Ramón sa ospravedlnil za skrat v závere zápasu, ale...

Zápas sme napokon nedohrali v plnej sile. Posledné sekundy súboja na ihrisku nováčika boli už bez brazílskeho stopéra, ktorý po opľutí súpera inkasoval červenú kartu. Ešte niekoľko dní po zápase si tento moment vyčítal.

„Musím sa ospravedlniť všetkým. V prvom rade spoluhráčom a klubu, ale aj súperovi. Podobná reakcia nie je akceptovateľná. Čokoľvek tomu predchádzalo. Urobil som veľkú chybu a budem niesť trest. Nič podobné sa mi nikdy nestalo. Preto ma to veľmi trápi,“ povedal Ramón.

Každá minca má dve strany. Prvoradá je neprimeraná reakcia Ramóna, ale jeho zlyhaniu niečo predchádzalo. „Bol som nahnevaný. Kapitán domácich ma hrubo urazil. Od úvodu boli na ihrisku drobné provokácie, ale to k futbalu patrí. S Vaščákom sme si vymenili pár slov, tvrdých stretov, no všetko zostalo v norme. Nemám problém vyjadriť takémuto hráčovi po zápase rešpekt. Správanie jeho spoluhráča však presiahlo hranice,“ povedal Ramón.

Kapitán domácich Ivan Minčič síce pred výkopom zdvihol červenú kartu rasizmu, no v závere stretnutia na to akoby zabudol. „Futbalový klub AS Trenčín verí, že správanie nášho hráča bude pre neho poučením a výstrahou do budúcnosti aj pre ďalších. Podobné momenty nie sú pre nás akceptovateľné. Toto tolerovať nebudeme. Môže tomu predchádzať čokoľvek. Príde aj klubový trest. Chceme zároveň upozorniť na dlhodobé tolerovanie rasistického vystupovania niektorých futbalistov v našej súťaži. Čo môžeme žiadať od fanúšikov, keď priamo na ihrisku sa urážkami nešetrí,“ uvádza stanovisko AS Trenčín.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa