A-tím 23.11.2014

Čas na stres nebol, nominácia bola hodinu pred zápasom, povedal Skovajsa

V poslednom domácom zápase jesennej časti aktuálneho ročníka Fortuna ligy sme zdolali FK Senici 3:1 (2:1). Mužstvo trénera Martina Ševelu predviedlo skvelý výkon a takmer tri tisícky fanúšikov na Sihoti bavilo od prvej do poslednej minúty. V strede obrany sa po prvý raz predstavil stále iba dvadsaťročný Lukáš Skovajsa, ktorý prvýkrát odohral celé stretnutie.

Vplyvom trestov pre Ramóna a kapitána Petra Kleščíka sa nám rozpadla stabilná stopérska dvojica. Ukázalo sa ale, že kvalita je v kabíne na každom poste. Ktorýkoľvek hráč v nej je stopercentne pripravený zastúpiť svojho kolegu. Pre Lukáša Skovajsu mal šláger Fortuna ligy špeciálnu príchuť, pretože prvýkrát nastúpil od úvodného hvizdu hlavného rozhodcu a na trávniku pobudol až do konečného hvizdu. „Cítil som sa veľmi dobre. Spoluhráči ma počas zápasu podporovali. To mi veľmi pomohlo,“ povedal po zápase spokojný mladík.

O tom, že bude súčasťou základnej zostavy sa dozvedel iba hodinu pred zápasom. Ako poznamenal, je pre neho jednoduchšie dozvedieť sa o nominácií tesne pred výkopom. „Na každý zápas sa pripravujem rovnako, aby som bol schopný kedykoľvek nastúpiť. Je jedno, či to bude od prvej minúty, alebo na záverečné sekundy. Čas na stres nebol. Naopak, práveže som sa veľmi tešil. Vzhľadom na to, že dvaja spoluhráči stáli pre kartové tresty, v kútiku duše som dúfal, že pôjdem na ihrisko od začiatku,“ pokračoval odchovanec AS.

Majster Slovenska so starším dorastom sa tak postavil proti najlepšiemu strelcovi ligy Janovi Kalabiškovi a proti jednému z najefektívnejších kanonierov ostatných sezón Jurajovi Piroskovi. „Sú to kvalitní hráči. Ukázali svetlé momenty, ale pravdou zostáva, že sme toho Seničanom smerom dopredu veľa nedovolili. Dobrú prácu odvádzali chalani v stredovej formácií. My vzadu sme už potom veľa práce nemali,“ dodal na záver dvadsaťročný zadák.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa