Aktuálne 25.11.2014

Čögley prvýkrát kapitánom, po zápase vrátil pásku Kleščíkovi

Sobotňajší víťazný zápas proti FK Senica (3:1) bol špecifický dvoma premiérami. Kompletných deväťdesiat minút odohral po prvý raz v lige stopér Lukáš Skovajsa a kapitánsku pásku mal vôbec prvýkrát skúsený krajný obranca Peter Čögley.

Kapitán mužstva Peter Kleščík dostal v Košiciach piatu žltú kartu, čo pre neho znamenalo stop na najbližší duel. Preto kormidelník Martin Ševela musel nájsť hráča, ktorý ho zastúpi. „V stredu si ma zavolal do kancelárie a opýtal sa ma, či som ochotný zobrať na seba túto zodpovednosť. Samozrejme, odpovedal som kladne,“ povedal Peter Čögley.

Hoci rodák z Trenčianskej Turnej vo svojej kariére figuroval v zápise ako kapitán, v súťažnom zápase to bolo po prvý raz. „Bolo to iné. Cítil som nervozitu, ale nebolo to nič hrozné.“

Súboj proti Senici zvládlo celé mužstvo na výbornú. Atraktívny futbal zo strany AS sa aj divákom páčil. Hráči sa s domácim prostredím na jeseň rozlúčili k spokojnosti všetkých. „Na ihrisku som sa cítil dobre. Spoluhráči ma podržali a spoločne sme vyhrali aj tento zápase. Išlo v ňom o veľa. Ako kapitán som mal riešiť s rozhodcom sporné situácie, no vďaka výbornému výkonu celého tímu ich nebolo veľa,“ chválil spoluhráčov 26-ročný obranca.

V zápase záverečného jesenného kola na kopaniciach proti Myjave už bude pôvodný kapitán Peter Kleščík opäť k dispozícií. „Hneď po skončení posledného domáceho stretnutia som mu dal na ruku pásku a poďakoval sa,“ dodal niekdajší mládežnícky reprezentant Slovenska.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa